30 oktober 2014
Porsche Panamera (2009 - 2016)

Porsche Panamera (2009 - 2016)

Porsche introduceert Panamera Exclusive Series

Autozine
30 oktober 2014 | Op de Autotentoonstelling van Los Angeles introduceert Porsche de Panamera Exclusive Series. Deze extra rijk uitgeruste Panamera modellen worden door Porsche Exclusive gebouwd op basis van de Panamera Turbo S Executive met lange wielbasis. Een bijzonder kenmerk is het lakwerk: de kleur verloopt van zwart naar kastanjebruin. In de exclusieve serie debuteert bovendien het nieuwe Rear Seat Entertainment System Plus van Porsche. De Panamera Exclusive Series komt er in een oplage van 100 exemplaren. 

Op zoek naar een Porsche Panamera?
DAS import heeft er 34 vanaf € 50.224,-

Porsche Panamera (2009 - 2016)

Het van Deep Black metallic naar kastanjebruin verlopende lakwerk van de Panamera Exclusive Series is een primeur voor Porsche. Bij elk van de 100 exemplaren wordt de lak handmatig aangebracht. De basiskleur Deep Black metallic komt ook terug op de 20-inch lichtmetalen velgen.

Porsche Panamera (2009 - 2016)

Het interieur is uitermate weldadig. Zo zijn stoelen en deurpanelen bekleed met buitengewoon zacht, kastanjebruin leder van de Italiaanse specialist Poltrona Frau. De stoelbekleding is geperforeerd ten behoeve van de ingebouwde ventilatiefunctie. Bijzonder detail: de perforatie is uitgevoerd in de vorm van het Porsche logo. Het bovenste gedeelte van de deurbekleding is uitgevoerd in zwart nappaleder. Op bepaalde gedeelten zorgen kastanjebruine stiksels voor een smaakvol contrast. Het kleurverloop van buiten komt ook in het interieur terug: achterin hebben de houten afwerkingsdelen de klassieke wortelnoten-uitstraling, die geleidelijk over gaat in pianozwart. Een speciale badge laat het Limited Edition-nummer van de auto zien.

Porsche Panamera (2009 - 2016)

In de Panamera Exclusive Series debuteert het nieuwe Rear Seat Entertainment System Plus van Porsche. De belangrijkste onderdelen zijn twee hoge-resolutie touchscreens met ingebouwde camera en dvd-speler. Uiteraard is ook internettoegang inbegrepen. Het geluid wordt afgespeeld via het standaard Burmester High-end Surround Sound System of via de draadloze hoofdtelefoons.

De standaarduitrusting van de Panamera Exclusive Series is zeer omvangrijk. Toch is er een optie beschikbaar: een vijfdelige kofferset van Poltrona Frau, die is afgestemd op het interieur van de exclusieve Panamera. In de lederen bekleding komt bijvoorbeeld het perforatiepatroon terug.

Porsche Panamera (2009 - 2016)

De Porsche Panamera Exclusive Series wordt in een oplage van 100 exemplaren gebouwd. De prijs is nog niet bekend. 

Porsche Panamera nu ook als 4 E-HybridPorsche Panamera nu ook als 4 E-Hybrid
9 september 2016
Porsche Panamera volgens Maria SharapovaPorsche Panamera volgens Maria Sharapova
10 februari 2014
Porsche Panamera Turbo S in TokyoPorsche Panamera Turbo S in Tokyo
31 oktober 2013
Porsche Panamera krijgt nieuwe dieselPorsche Panamera krijgt nieuwe diesel
3 september 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum