5 januari 2009
Porsche Panamera (2009 - 2016)

Porsche Panamera

Porsche Panamera debuteert in China

Autozine
5 januari 2009 | Porsche presenteert de nieuwe Panamera voor het eerst aan het publiek tijdens Auto Shanghai in China, van 20 tot en met 28 april 2009. De nieuwe vierdeurs gran turismo van Porsche beleeft zijn werelddebuut tijdens de persconferentie op 19 april. Aan het eind van de zomer vindt de officiƫle introductie plaats en zullen de eerste leveringen starten.
Nieuwe vloermatten voor de Panamera ?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Alle krachtbronnen die beschikbaar zijn voor de Panamera zijn V-motoren met zes of acht cilinders, die een vermogensgebied van 300 tot 500 pk bestrijken en voorzien zijn van Direct Fuel Injection. De Panamera debuteert met een V8-motor zonder turbo en een V8-motor met biturbotechniek.

Porsche Panamera (2009 - 2016)

Afhankelijk van de uitvoering wordt het vermogen doorgegeven via een handmatig bediende zesversnellingsbak of een nieuwe zevenversnellingsbak met dubbele koppeling (Porsche Doppelkupplungsgetriebe: PDK).

Als optie is de Panamera leverbaar met het Sports Chrono Pakket. Dit systeem maakt de motor- en transmissiekarakteristiek sportiever en dynamischer, waardoor de prestaties op een hoger niveau komen. De versies met V6- en V8-motor zonder turbo hebben standaard achterwielaandrijving. De topversie is voorzien van een turbomotor en PTM (Porsche Traction Management) met lichtgewicht actieve vierwielaandrijving. PTM is ook verkrijgbaar op de andere uitvoeringen.

Naast de conventionele wielophanging met variabele dempers, is de Panamera optioneel leverbaar met een compleet nieuw ontwikkelde, adaptieve luchtvering met extra luchtvolume. In de Sport Plus Mode laat de luchtvering de gehele carrosserie verder zakken. Hierdoor vermindert de luchtweerstand en komt het zwaartepunt lager te liggen, waardoor de auto veiliger en zuiniger rijdt. Als optie levert Porsche de Panamera met PDCC, het Porsche Dynamic Chassis Control, dat het overhellen van de carrosserie in bochten elimineert en tegelijkertijd op oneffen wegdek zorgt voor een soepeler rijkarakteristiek tijdens rechtuit rijden.

Porsche Panamera (2009 - 2016)

Doordachte lichtgewichttechnologie – met gebruikmaking van versterkt staal en lichtmetaal zoals aluminium en magnesium en hightech plastics wordt toegepast om het gewicht van de auto te verminderen tot het laagste in zijn klasse.

UnitedConsumers
Porsche Panamera nu ook als 4 E-HybridPorsche Panamera nu ook als 4 E-Hybrid
9 september 2016
Porsche introduceert Panamera ExclusivePorsche introduceert Panamera Exclusive
30 oktober 2014
Porsche Panamera volgens Maria SharapovaPorsche Panamera volgens Maria Sharapova
10 februari 2014
Porsche Panamera Turbo S in TokyoPorsche Panamera Turbo S in Tokyo
31 oktober 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum