24 november 2008
Porsche Panamera (2009 - 2016)

Porsche Panamera

Porsche geeft eerste foto's vrij van Panamera

Autozine
24 november 2008 | Driekwart jaar voor zijn marktintroductie laat Porsche de eerste officiƫle foto's zien van de productieversie van de Porsche Panamera. De Panamera vertegenwoordigt de vierde modellijn van Porsche, naast die van de 911, de Boxster, de Cayman en de Cayenne.
Nieuwe vloermatten voor de Panamera ?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Alleen al door zijn afmetingen – 1.931 mm breed en 1.418 mm hoog – profileert de Panamera zich in zijn klasse: hij is breder en lager dan vergelijkbare vierdeurs-sportauto's. Zijn lengte van 4.970 mm en de korte overhang voor en achter geven de Panamera zijn silhouet.

Porsche Panamera (2009 - 2016)

De unieke, geprononceerd vormgegeven luchtinlaat aan de voorzijde, in plaats van een gebruikelijke radiatorgrille, kenmerkt de Panamera. Evenals de opvallende wielkasten aan de voorzijde en de lange motorkap. Ze verlenen de Panamera een 911-look die Porsche-klanten al 45 jaar lang waarderen. Andere in het oog springende uiterlijke kenmerken zijn de V-vormige naden langs het motorcompartiment en de taps toelopende achterruit die zich daardoor als een pijl lijkt uit te strekken over de achterzijde van de Panamera. Door de 'gespierde' wielkasten achter, het coupédesign van het dak en de duidelijk zichtbare uitlaten heeft de Panamera een uitstraling als van een volbloed-Porsche.

De benzinemotoren in V-vorm tellen zes of acht cilinders en variëren in kracht van 300 tot 500 pk. Schakelen gebeurt via een handgeschakelde zesversnellingsbak of een PDK-zeventraps transmissie (Porsche Doppel Kupplung). Als aanvulling op de versies met achterwielaandrijving, heeft de topversie van de Panamera vierwielaandrijving (optioneel verkrijgbaar op de andere versies van de Panamera). Verder ontwikkelt Porsche een hybrideuitvoering van de Panamera.

Porsche Panamera (2009 - 2016)

De Porsche Panamera wordt geproduceerd in de fabriek in Leipzig. Porsche verwacht jaarlijks 20.000 exemplaren van de Panamera te verkopen. De Porsche Panamera maakt zijn werelddebuut in het voorjaar van 2009. Aan het eind van de zomer in 2009 staat de nieuwe Panamera bij de officiële Porsche dealerorganisatie in de showroom.

Meer details over de motoren, de transmissies, de uitrusting en de prijzen maakt Porsche in het voorjaar van 2009 bekend.

Porsche Panamera (2009 - 2016)
Vandebron
Porsche Panamera nu ook als 4 E-HybridPorsche Panamera nu ook als 4 E-Hybrid
9 september 2016
Porsche introduceert Panamera ExclusivePorsche introduceert Panamera Exclusive
30 oktober 2014
Porsche Panamera volgens Maria SharapovaPorsche Panamera volgens Maria Sharapova
10 februari 2014
Porsche Panamera Turbo S in TokyoPorsche Panamera Turbo S in Tokyo
31 oktober 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum