1 december 2013
Porsche Cayenne (2010 - 2017)

Porsche Cayenne (2010 - 2017)

Porsche Cayenne nu ook als Platinum Edition

Autozine
1 december 2013 | De zescilindervarianten van de Porsche Cayenne zijn vanaf nu ook leverbaar als exclusieve Platinum Edition. De Cayenne en Cayenne Diesel in Platinum Edition-uitvoering zijn standaard uitgerust met extra opties. De Platinum Editions zijn in beperkte oplage beschikbaar en staan vanaf januari 2014 bij de officiële Porsche Centra. De prijzen beginnen bij 91.700 euro inclusief BTW/BPM.

Het Platinum Edition-label is voorbehouden aan speciale, exclusieve Porsche-modellen die in beperkte oplage beschikbaar zijn. Het bijzondere karakter van de Porsche Cayenne Platinum Edition wordt bovendien benadrukt door diverse exterieurdetails in Platinum Silver metallic, terwijl het two-tone interieur een bijzondere sfeer creëert.

Porsche Cayenne (2010 - 2017)

De extra voorzieningen in de Cayenne Platinum Edition zijn vooral gericht op comfort en veiligheid. Enkele voorbeelden zijn de achttraps Tiptronic S-transmissie, de Bi-Xenonkoplampen, de Power Steering Plus, de automatisch dimmende binnenspiegel en de ParkAssist aan de voor- en achterzijde.

De Porsche Cayenne Platinum Edition is leverbaar in de monotone exterieurkleuren zwart en wit, en in Meteoorgrijs metallic, Basaltzwart metallic, Mahonie metallic én Carrara wit metallic die exclusief aan de Platinum Edition-uitvoering is voorbehouden. De grille in de voorste luchtinlaten, de raamomlijsting, de achterspoilerlip en de sierstrip op de achterklep zijn afgewerkt in Platinum Silver metallic voor een glinsterend en contrasterend effect. De 19-inch Cayenne Design II-wielen maken de uitstraling compleet. 

In het interieur spelen de kleuren zwart en Luxorbeige de hoofdrol. Een gedeeltelijk met leder bekleed interieur is standaard, terwijl een volledig lederen interieur tot de opties behoort. Andere kenmerken zijn de instaplijsten met het Platinum Edition-logo en de vloermatten met een Luxorbeige rand en Porsche logo's.

Het standaard gemonteerde SportDesign-stuurwiel met schakelpaddels en de Porsche  logo's in de hoofdsteunen benadrukken het karakter van de Platinum Edition. Het Porsche Communication Management (PCM) inclusief navigatie behoort tot de standaarduitrusting. Het PCM bestaat uit een 7-inch touchscreen en een audio-installatie met elf speakers en een totaal vermogen van 235 Watt.

Porsche Cayenne (2010 - 2017)

De zescilindermotor in de Porsche Cayenne Platinum Edition levert een vermogen van 220 kW (300 pk). In combinatie met de Tiptronic S-transmissie is het gemiddelde brandstofverbruik vastgesteld op 9,9 l/100 km met een CO2-emissie van 236 g/km (volgens NEDC). De 3.0 V6-motor in de Cayenne Diesel Platinum Edition levert 180 kW (245 pk) en neemt genoegen met een brandstofverbruik van gemiddeld 7,2 l/100 km. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 189 g/km. 

De Porsche Cayenne Platinum Edition is leverbaar voor prijzen vanaf € 100.000,- inclusief BTW/BPM. De Cayenne Diesel Platinum Edition is er vanaf € 91.700,- inclusief BTW/BPM. De levering start in januari 2014.

XLLease
Porsche Cayenne nu ook als Platinum EditPorsche Cayenne nu ook als Platinum Edit
2 februari 2017
Porsche Cayenne ook als Platinum EditionPorsche Cayenne ook als Platinum Edition
28 april 2016
Porsche toont vernieuwde Cayenne SPorsche toont vernieuwde Cayenne S
13 januari 2015
Porsche Cayenne GTS debuteert in LAPorsche Cayenne GTS debuteert in LA
5 november 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum