28 april 2016
Porsche Cayenne (2010 - 2017)

Porsche Cayenne (2010 - 2017)

Porsche Cayenne nu ook in Platinum Edition

Autozine
28 april 2016 | Porsche presenteert een nieuwe Platinum Edition van de Cayenne. Deze speciale uitvoering van de Cayenne Diesel en Cayenne S E-Hybrid is uiterlijk te herkennen aan sportieve accenten en hij biedt een extra uitrusting voor een speciale prijs. Zo worden de verbrede wielkasten standaard gevuld door 20 inch grote RS Spyder Design-wielen. In het exclusieve interieur wordt de aanblik bepaald door achtvoudig elektrisch verstelbare lederen sportstoelen met middenbanen van alcantara en Porsche embleem op de hoofdsteunen. De benaming Platinum Edition geeft Porsche aan geselecteerde autoseries die gedurende een beperkte periode worden aangeboden.

Op zoek naar een Porsche Cayenne?
bynco heeft er 1 vanaf € 43.645,-

Porsche Cayenne (2010 - 2017)

De uitgebreide uitrusting zorgt vooral voor meer comfort en veiligheid. Zo beschikken de Platinum Edition-uitvoeringen van de Cayenne-modellen standaard over bi-xenonkoplampen met Porsche Dynamic Light System (PDLS), stuurbekrachtiging Plus en ParkAssistent voor en achter. Deze geeft de afstand voor en achter de auto niet alleen akoestisch weer, het systeem toont ook een grafische weergave van de omgeving op het centrale display. De automatisch dimmende binnen- en buitenspiegels voorkomen verblinding door achteropkomend verkeer en de eveneens tot de standaarduitrusting behorende privacybeglazing onttrekt de achterpassagiers op discrete wijze aan het zicht.

Porsche Cayenne (2010 - 2017)

Zonder meerprijs zijn de uni-lakken in de kleuren zwart en wit verkrijgbaar, optioneel is er keuze uit de metallickleuren diepzwart, purpuriet, mahonie, carrarawit en rodiumzilver. Ook de wielkuipverbredingen zijn uitgevoerd in de betreffende carrosseriekleur. Het exterieurpakket in zwart hoogglans vormt de finishing touch.

De dorpellijsten van roestvast staal met het logo 'Platinum Edition' en de verlichte dorpellijsten met modellogo bij de Cayenne S E-Hybrid Platinum Edition benadrukken al bij het instappen het exclusieve karakter van de Cayenne. De Platinum-modellen zijn uitgerust met het Porsche Communication Management (PCM) van de nieuwste generatie met navigatie, Connect Plus-module en BOSE Surround Sound System. De Cayenne S E-Hybrid biedt daarnaast de mogelijkheid om de interieurtemperatuur voor het instappen in te stellen.

Porsche Cayenne (2010 - 2017)

De drieliter-V6 van de Cayenne Diesel Platinum Edition levert een vermogen van 193 kW (262 pk) en hij verbruikt volgens de NEDC afhankelijk van de bandenmaat tussen de 6,8 en 6,6 liter diesel per 100 kilometer. Het gecombineerde vermogen van de Cayenne S E-Hybrid bedraagt 306 kW (416 pk). Door het perfecte samenspel van de drieliter-V6-benzinemotor en de elektromotor wordt een verbruik van 3,4 tot 3,3 l/100 km gerealiseerd.

De prijzen bedragen 101.900 euro voor de Cayenne Diesel Platinum Edition en 93.400 euro voor de Cayenne S E-Hybrid Platinum Edition. De Platinum Edition-modellen zijn per direct te bestellen, de marktintroductie begint in juni.

Porsche Cayenne (2010 - 2017) Porsche Cayenne nu ook als Platinum EditPorsche Cayenne nu ook als Platinum Edit
2 februari 2017
Porsche toont vernieuwde Cayenne SPorsche toont vernieuwde Cayenne S
13 januari 2015
Porsche Cayenne GTS debuteert in LAPorsche Cayenne GTS debuteert in LA
5 november 2014
Porsche Cayenne ondergaat faceliftPorsche Cayenne ondergaat facelift
24 juli 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum