3 september 2005
 

Porsche Carrera GT

1000ste Porsche Carrera GT geproduceerd

Autozine
3 september 2005 | Porsche vierde onlangs een productiejubileum. Nadat begin juni de 100.000ste Cayenne in Leipzig van de band liep, werd nu het 1000ste exemplaar van de supersportwagen Carrera GT gebouwd. Deze Porsche in de kleur zilver is bestemd voor een klant in Oman.

Dr. Wendelin Wiedeking, voorzitter van de raad van bestuur van Porsche AG: "Met de Carrera GT heeft onze onderneming duidelijk aangegeven wat technisch mogelijk is in de sportwagenbouw. Dit project heeft niet alleen onze plaats als sportwagenproducent bevestigd, maar is ook zakelijk voor ons een succes". In totaal werden bij Porsche meer dan 1200 eenheden van de 330 km/h snelle Carrera GT besteld.

Porsche Carrera GT

De Carrera GT wordt gebouwd in Leipzig. "Deze Porsche roept tijdens de productie al emoties op", verklaart Siegfried Bülow, productiechef in Leipzig. "Onze medewerkers zijn zich er terdege van bewust wat het betekent een topmodel van Porsche te mogen bouwen". Rond 70 specialisten monteren het voertuig op een assemblagelijn in acht stappen. De 612 pk sterke 10-cilinder motor wordt aangeleverd door de hoofdfabriek in Stuttgart-Zuffenhausen.

Belangrijkste markt voor de Porsche Carrera GT is de USA, waar inmiddels rond de helft van dit model verkocht werden.

Porsche Carrera GT
Vandebron
Porsche Carrera GT beste sportwagenPorsche Carrera GT beste sportwagen
14 februari 2004
Porsche maakt prijs Carrera GT bekendPorsche maakt prijs Carrera GT bekend
14 maart 2003
Porsche Carrera GT in GenevePorsche Carrera GT in Geneve
9 februari 2003
 

Info

Techniek

Prijs

Forum