16 augustus 2022

Polestar 6

Polestar 6 gaat in productie

16 augustus 2022 - Polestarbevestigt plannen om het Polestar-studiemodel voor een elektrische roadster in productie te nemen. Het productiemodel wordt naar verwachting in 2026 gelanceerd als de Polestar 6 elektrische performance roadster. Geïnteresseerde kopers in alle actieve Polestar-markten kunnen vanaf 16 augustus 2022 online een productieplek reserveren.
Remschijf.nl

Het studiemodel voor de elektrische roadster werd afgelopen maart in Los Angeles onthuld als de Polestar Oâ''. Hij geeft een vervolg aan het design, de technologie en duurzame ambities die debuteerden met de Polestar Precept en weerspiegelt de visie van het merk op toekomstige sportwagens.

Polestar 6

De hard-top cabriolet wordt gebaseerd op Polestar's speciale aluminium platform. Het model, dat in eigen huis wordt ontwikkeld, krijgt de elektrische 800 volt basis die al voor de Polestar 5 is bevestigd. Dat betekent onder meer een vermogen tot 650 kW (884 pk) en 900 Nm uit een dual-motor aandrijflijn, een beoogde acceleratie van 0-100 km/u in 3,2 seconden en een topsnelheid van 250 km/u.

Ter gelegenheid van de lancering worden naar verwachting 500 genummerde exemplaren van een speciale 'LA Concept' uitvoering geproduceerd: de 'Polestar 6 LA Concept edition'. Ze worden exclusief uitgevoerd in de unieke, blauwe 'Sky' carrosseriekleur, het lichte lederen interieur en de unieke 21 inch velgen van het oorspronkelijke Polestar Oâ'' studiemodel.

Meer technische gegevens en concrete specificaties worden bekendgemaakt in aanloop naar de verwachte lancering in 2026, wanneer de productieauto zal worden gerealiseerd.

Vandebron
Remschijf.nl