12 september 2012
Peugeot RCZ

Peugeot RCZ

Peugeot RCZ ondergaat facelift

Autozine
12 september 2012 | Peugeot heeft het uiterlijk van de RCZ gewijzigd. De exclusiviteit van de nieuwe RCZ wordt versterkt door een breed aanbod van kleuren, bekledingen en opties voor zowel de carrosserie als het interieur zodat de klant zijn "eigen" RCZ kan samenstellen. Dat is nog niet alles, het RCZ R Concept dat op de Mondial in 2012 wordt getoond is de voorbode van een versie met een 260 pk sterke 1.6 THP-motor als overtreffende trap in het gamma.

Op zoek naar een Peugeot RCZ?
bynco heeft er 1 vanaf € 20.450,-

Peugeot RCZ

Met zijn voorkant, brede heupen en de opvallende dubbele bolling in het dak oogt de nieuwe RCZ nu sportiever. Door de aanpassingen aan de carrosserie maakt de auto een hele andere indruk. De motorkap lijkt kleiner en net als bij de andere recente modellen prijkt de nieuwe Leeuw trots in het midden. De centrale luchtinlaat is elegant, en geeft met twee matverchroomde strips, uiting aan raffinement.

Peugeot RCZ

De brede luchtinlaat aan de onderzijde wordt geflankeerd door de opvallende dagrijverlichting. Deze verlichting bestaat uit 6 LED's in de vorm van een klauw, op een glanzend zwarte achtergrond achter een rookglazen kap.

Het interieur werd aangepast voor een betere kwaliteitsbeleving op details:

 • het paneel rond de versnellingspook in hoogglans zwarte lak
 • bij lederen bekleding zijn ook de portierpanelen van lederen inzetstukken voorzien

Er zijn vele onderdelen om het uiterlijk van de RCZ naar eigen wens aan te passen. Nieuw daarbij zijn:

Peugeot RCZ
 • Dakbogen in drie kleuren: naast de standaard aluminiumkleurige dakbogen, en de optionele in de kleur Sable zijn deze nu ook Noir Matleverbaar
 • Een nieuw Pack Black met matzwarte dakbogen en zwarte strips op de grille, zwarte remklauwen, zwarte buitenspiegels, … onderdelen die ook afzonderlijk verkrijgbaar zijn
 • Drie nieuwe stickersets: een brede, glanzend zwarte striping voor in het midden over de auto, striping boven de dorpels van grijs/rode stroken met het woord "RCZ" en een zilvergrijze striping voor over de auto die uit het midden is geplaatst.
 • Een sportpakket (standaard op de THP 200 pk) met een klein sportstuur een kortere versnellingspook en 'Sound System' voor de 155 pk THP versie.
 • 10 verschillende lichtmetalen velgen, waaronder 2 nieuwe

Er zijn 8 kleuren waaronder 2 nieuwe kleuren. Blanc Opale, Blanc Nacré, Noir Perla Nera, Gris Sidobre, Gris Haria en Bleu Tuanake zijn de bestaande kleuren waar nu Brun Guaranja (chique donkerbruin) en Rouge Erythrée aan toegevoegd zijn.

De nieuwe RCZ is voortaan standaard uitgerust met een geluidsisolerende voorruit, automatische ruitenwissers, automatische verlichting, automatisch dimmende binnenspiegel en follow-me-home.

Het aanbod van datacommunicatiesystemen wordt uitgebreid met Peugeot Connect Nav Plus naast de standaard Connect Sound en optionele Connect 3D Nav. Dit Connect Nav Plus systeem is een combinatie van vele verschillende functies:

Peugeot RCZ
 • een 7 inch display, beeldverhouding 16/9 (WVGA 480x234 pixels) met mogelijkheid tot perspectiefbeeld.
 • een CD-speler die tevens geschikt is voor MP3
 • een autoradio met driedubbele tuner en twee antennes en RDS-TMC verkeersinformatie (ViaMichelin in Frankrijk, TraficMaster in het Verenigd Koninkrijk)
 • een Bluetooth-verbinding voor streaming-audio en handsfree bellen
 • een Jack-plug en USB-aansluiting onder de middenarmsteun
 • informatie over snelheidslimieten op de hoofdwegen.

Nieuw voor de RCZ met een Connect Sound of een Connect Nav Plus is dat hierbij gebruik wordt gemaakt van Arkamys software die het digitale audiosignaal zodanig bewerkt dat het heel natuurlijk klinkt. De kwaliteit van het geluid heeft niet meer te lijden van de beperkte mogelijkheden voor het plaatsen van luidsprekers in de portieren (geluid komt meestal van onderen en van opzij): instrumenten en stemmen klinken harmonieus in de ruimte en komen van voren, tegenover de passagiers, bij de voorruit. Dit systeem biedt ook de mogelijkheid om een keuze te maken tussen weergave voor de bestuurder of weergave voor de passagiers.

AutoCoach
Peugeot RCZ R gaat 47.800 euro kostenPeugeot RCZ R gaat 47.800 euro kosten
29 oktober 2013
Peugeot introduceert RCZ RPeugeot introduceert RCZ R
10 juli 2013
Peugeot maakt prijzen nieuwe RCZ bekendPeugeot maakt prijzen nieuwe RCZ bekend
2 januari 2013
Peugeot RCZ nu als OnyxPeugeot RCZ nu als Onyx
24 juli 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum