14 november 2019
 

Peugeot Expert

Peugeot introduceert e-EXPERT

Autozine
14 november 2019 | Peugeot presenteert de volledig elektrisch aangedreven e-EXPERT. Deze bedrijfsauto voor lokaal emissievrije mobiliteit verschijnt in de tweede helft van 2020 op de markt met keuze uit twee batterijpakketten. En daar blijft het niet bij. Vanaf 2021 biedt Peugeot van elke bedrijfsauto een geƫlektrificeerde versie.
Nieuwe vloermatten voor de Expert?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

 

Met de e-EXPERT speelt Peugeot in op de groeiende vraag naar compacte, volledig elektrische bedrijfsauto's. De Peugeot e-EXPERT wordt verkrijgbaar met een 50 of 75 kWh batterijpakket. De actieradius van de 50 kWh-versie bedraagt 200 kilometer (WLTP, onder voorbehoud), terwijl de 75 kWh batterij goed is voor een actieradius van 300 kilometer (WLTP, onder voorbehoud). Dat is ruim voldoende voor dagelijkse werkzaamheden, aangezien een bedrijfsauto gemiddeld niet meer dan 300 kilometer per dag rijdt. Bovendien is de Peugeot e-EXPERT uitermate geschikt voor het groeiende aantal steden waar steeds strengere uitstootnormen van kracht zijn.

Peugeot Expert

De Peugeot e-EXPERT levert niet in aan praktische mogelijkheden. De elektrisch aangedreven variant biedt een laadvolume tot 6,6 m3, een laadvermogen tot 1.200 kg en een aanhangergewicht tot 1.000 kg.

De introductie van de e-EXPERT markeert de volgende stap in de elektrificatiestrategie van Peugeot. Sinds 2019 verschijnt van elk nieuw model een plug-in hybride of volledig elektrische versie op de markt. Naast de e-EXPERT introduceert Peugeot in 2021 de volledig elektrische e-PARTNER, e-208 en e-2008 SUV. Vanaf 2025 heeft Peugeot van alle personen- en bedrijfsauto's een geëlektrificeerde versie in het aanbod.

Vandebron
 

Info

Techniek

Forum