20 februari 2019
Peugeot 308 SW

Forum Peugeot 308 SW

Reacties van eigenaren

  

, datum: 10 juni 2018

Ervaring met auto: Ik heb ook een Peugeot 308 SW gekozen ivm lage bijtelling het zou beter zijn dan Megane. Vergeet maar, hij is absoluut niet om comfortable te rijden.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand90.500 km
DealerPalace

Betrouwbaarheid2
Comfort1
Motor5
  
 
Reactie van: Aldwin. Weggers, datum: 9 juli 2018

Antwoord: Sinds paar weken ook last van gekraak vanuit de achterkant onder. Bij de garage weet de monteur na 1 x duwen tegen de zijkant van de auto al genoeg... is de achteras, daar doet Peugeot niets aan. Lekker dan, op straat draait iedereen zich om als je voorbij komt kraken en piepen. Ik laat het er niet bij zitten want moet nog 2 jaar met deze leasebak. Wordt vervolgd.

 
Reactie van: Edouard48, datum: 9 juli 2018

Antwoord: Beste Aldwin,

Mijn 308 heeft ook een krakende achteras. De monteur van de Peugeot-dealer reed even mee en hoorde aan de 1e "krak" gelijk wat het was. Het is een bekend probleem voor Peugeot bij wagens van een bepaalde productie. Aanvankelijk verwisselde men de achteras, maar nu spuit men een bepaalde kit in de achteras. Na uitharding van deze kit, auto blijft dan een dag bij de dealer, is het probleem kosteloos verholpen. Het zou gaan om twee metalen plaatjes die bij tijd en wijlen over elkaar schuren.

Dus ik zou het er niet bij laten zitten, Peugeot weet er wel degelijk van, ook in Frankrijk kun je op fora lezen dat dit een erkend probleem is. Succes in ieder geval!

  

, datum: 28 april 2018

Ervaring met auto: Advies: bedenk je en koop nooit een PSA auto met een starre achteras. Ook deze Peugeot 308 SW heeft ook een starre achteras. Bijna al deze assen zijn krom, wat resulteert in zeer ergerlijk rijgedrag. De dealer en importeur hanteren zeer ruime toleranties en daardoor geen garantie, voor mij nooit weer een PSA auto met starre achteras .

Uitvoering2.0 Diesel
Brandstofdiesel
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km

Betrouwbaarheid6
Comfort3
Motor8
  
 
Reactie van: Hanno. Sterrenberg, datum: 19 mei 2018

Antwoord: Waarschijnlijk zijn de zeer ruime toleranties door Peugeot bepaald. En de importeur en dealer moet zich hier naar schikken.

  

, datum: 30 juli 2017

Ervaring met auto: Een vakantieweek in een vrijwel nieuwe huurauto gereden: 308 SW diesel. Rijd zelf Hyundai i30 benzine. Fijne dieselmotor, wel boven 1500 tpm houden, schakelindicator wil 1200 tpm en dan bromt 'ie. Is meest geschikt voor de snelweg, moeiteloos snel over de Autobahn, 160 km/u bij 2300 tpm. In de stad komt 'ie net goed mee. Schakelt prima, stuurt lekker maar te zwaar bij parkeren. Wegligging prima. Aparte stuur/dashboard combi went snel, best fijn. Alleen achteruit draaiende toerenteller slaat nergens op.

Een groot nadeel van deze auto: de vering is alleen goed op de snelweg, in de stad is ie echt te stug, stugger dan een Golf of mijn Hyundai. Drempels dreunen keihard door! Geen super Peugeot comfort van vroeger! Klein nadeel: kofferbak openen en sluiten lijkt wel een fitness oefening zo zwaar.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort5
Motor9
  
 
Reactie van: 141168woody, datum: 15 augustus 2017

Antwoord: Ik heb sinds juli ook een peugeot308 SW van bouwjaar 2015. Heb ook zo'n irritant kraak geluid in de achteras. Mensen horen mij al van een afstand aan komen. Hoop wel dat de dealer of peugeot zelf er iets aan gaan doen. We wachten maar af.

 
Reactie van: Jphreulen, datum: 25 oktober 2017

Antwoord: Ik had zelfde probleem met 308 SW uit december 2015. Probleem is door garage DAVO te leidschendam opgelost door voor zover ik weet enkele nieuwe onderdelen en verlijming.
jos reulen

 
Reactie van: Alfadewit, datum: 19 december 2017

Antwoord: Dit valt onder garantie. Ikzelf lease deze auto. Complete achtertrein en een kabelboom onder garantie vervangen.

  

, datum: 6 juli 2017

Ervaring met auto: Deze auto onlangs als leaseauto gekregen. Ook bij mij een krakend geluid wat door de dealer is aangeduid als "kraak in de achteras". Van de dealer te horen gekregen dat er door Peugeot nog geen oplossing is aangedragen. Ik vind dit niet kunnen. Mocht ik in de toekomst een auto kopen dan zal dat zeker geen Peugeot zijn!

Uitvoering1.6 Bluehdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand31.000 km
DealerPalace

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor7
  
 
Reactie van: Jphreulen, datum: 8 augustus 2017

Antwoord: Sinds kort zelfde probleem in een 308 SW. 27.000 km gereden. Dealer Davo in Leidschendam zegt dat er een actie vanuit Peugeot zal komen om dit op te lossen, maar ik zie op Internet al meldingen van dit probleem september 2014. Toen ook al actie aangekondigd maar de Fransen nemen er een loopje mee. Is er iemand die oplossing van dit probleem heeft meegemaakt?

 
Reactie van: Vanherck. H, datum: 26 augustus 2017

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem sinds enkele weken. Ben vandaag bij de dealer geweest voor een afspraak en het zou opgelost worden door een product binnen in de as te spuiten waardoor de metalen delen elkaar niet meer kunnen raken.

 
Reactie van: Ncasier, datum: 2 oktober 2017

Antwoord: Klopt, de as wordt opgespoten met een soort pur. Werd bij mij uitgevoerd in juni 2017 en sindsdien geen last meer van gekraak of gepiep. Dag en nacht verschil.

 
Reactie van: Olivier. Salle, datum: 8 juni 2018

Antwoord: Heeft de Peugeot 308 gt line bj 2015 ook zo een as daar ik ook met een krakende as zit. Juist of er metaal tegen metaal tikt. Vooral in bochten of onevenheden in het wegdek.

 
Reactie van: Denhard, datum: 15 oktober 2018

Antwoord: Ik ben er ook voor naar de dealer geweest. Ze gaan de achteras volspuiten met pur. Over de kosten ben ik nog in gesprek met Peugeot Service. Mijn 308 SW is ruim 2 jaar en heeft 90.000 km gereden. Dit heeft echter niets te maken met km-stand. Is gewoon een fabricagefout die, wat mij betreft, kostenloos door Peugeot zou moeten worden verholpen. Heeft niets te maken met gewone slijtage.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 27 juni 2017

Ervaring met auto: Bij 17500 km. ook een krakende achteras. Dealer zegt zoals vele andere dat er niks aan te doen is. Het enige wat ik kan doen is wachten op een terugroepactie van Peugeot zelf. Maar het is inderdaad beschamend dat een auto van dit kaliber en een zo lage kilometerstand dit soort kuren vertoond. Jammer, want het is een fijne auto om in te rijden.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand18.000 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Daniel. Verburg, datum: 6 juli 2017

Antwoord: Bij mij ook een kraakende as. Helaas verschillende manieren getracht om er een oplossing voor te krijgen. Allemaal te vergeefs. Vind het bijzonder irritant dat ze je met een dergelijke auto laten rondrijden. Of heb je ondertussen beter nieuws ontvangen? Enige wat ik te horen krijg is dat er aan een oplossing wordt gewerkt.

  

, datum: 7 juni 2017

Ervaring met auto: 2,5 wk geleden plotseling trillende auto, sterk toenemend bij gasgeven. Na 800m geparkeerd bij zijkant benzinepomp. Werd door tankende klanten gewezen op lekkende vlammen onder motor, direct geblust. Garage: rechter motorsteun weggebrand, oorzaak onbekend. Aandrijfassen OK. Wie weet mogelijke oorzaak?

Uitvoering1.6 Blue HDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand75.000 km
DealerNefkens

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor7
  
  

, datum: 12 februari 2017

Ervaring met auto: 40.000 km grootste iritatie: stuurt onzeker en schudden van het chassis bij een snelheid van 80 km/u en meer danwel onbelans in het blok van de zogenaamde massa vliegwiel? Reactie van Peugeot: "karakter van de wagen"!?


Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand40.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor6
  
 
Reactie van: Jurriesmith, datum: 9 januari 2018

Antwoord: Ook ik rijd 308 SW van december 2014. Ben al een jaar bezig met het trillen. Met name het hele chassis en voelbaar in pedalen en zitting. Bij ca. 80 km/h tot 125km/h. Nieuwe banden, uitlijnen, op auto uitbalanceren, rechter vooras vervangen. Hij doet het niet de hele dag, maar veelal bij warme motor. Dealer weet zich geen raad. Ik hoor graag wie ook dit probleem heeft en evt een oplossing?

 
Reactie van: J. Holwerda03, datum: 18 oktober 2018

Antwoord: Mijn auto is een Peugeot 308 SW 2 liter diesel uit maart 2018 nu 35000 km gereden en conclusie en ervaring die ik ermee heb is: koop nooit een Peugeot 308 SW met elektrische stuurbekrachtiging. Hij rijdt wel van a naar b maar dit de eerste Peugeot maar ook de laatse. Heb bijna 3 miljoen km ervaring met autorijden dan kan je wel zeggen dat ik ervaring heb. Je blijft je ergeren en de garage blijven zeggen, tja het is binnen de tolerantie.

 
Reactie van: J. Holwerda03, datum: 18 oktober 2018

Antwoord: Ik heb hetzelfde, zeer ergerlijk. De voorkant trilt door het stuur, pedalen en stoel heen vooral erg bij constante snelheden 80 tot 125. Ik heb het sterke vermoeden dat de wielen niet centreren bij het monteren, de bouten zijn bij alu-velgen niet centrerend, het wiel is dan vaak wel goed rond en in balans maar als hij uit het midden van de as vastgzet word omdat deze bouten bij Peugeot niet centreren. De velg met band gaat dan hobbelen omdat hij vaak uit het midden van de as vastgezet word wat je niet kunt zien althans de meeste mensen niet. Oplossing is stalen velgen gebruiken want dan word de velg wel gecentreerd vast gezet omdat de bouten op een ander vlak aangezet zijn.

 
 
« 1 2 3 »