16 februari 2019
Peugeot 1007

Forum Peugeot 1007

Reacties van eigenaren

  

, datum: 15 september 2017

Ervaring met auto: Super!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit3 jaar
KM-stand115.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 25 januari 2016

Ervaring met auto: Auto doet het niet meer. Garage kan niets vinden. Blijft als info geven eco-modes systeem en automatische transmissie.

Uitvoering1,6 Sporty
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit7 jaar
KM-stand119.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 22 september 2015

Ervaring met auto: Onze eerste Peugeot en dan ook nog een 1007. Hoe verzinnen we het. Een korte beoordeling. Onze rijervaringen beslaan ca 35 jaar in diverse merken, maar nog niet eerder een Peugeot. Waarom? Geen idee. De 1007 sporty viel ons op bij een Opel-dealer. We kregen een goede prijs terug voor de opel en de Peugeot was aantrekkelijk geprijst. Een APK was wat we wilden en verder geen gedoe.

Tot heden niets dan lof. Wel wat wennen aan de automaat en de flippers maan zowel mijn vrouw als ik zijn woest enthousiast, zowel over de rijkwaliteiten als de geboden kwaliteit. De crashtest... 5 sterren! Geen problemen met de techniek, stil, styling vinden we prima maar eigenwijs. Nee, ons tweedehandsje bevalt prima tot heden. Gebruik; ca 6,5 tot 7,8 / 100 km. Niet idioot voor ruim een ton veiligheid.

Ervaring met verkoop: Gekocht bij een goed bekend staande Opel-dealer, en ons opeltje daar ingeruild. Eerlijk verhaal betreffende de historie van de 1007. Boekjes erbij. Als er al problemen met de 1007 waren zijn die er nu wel uit. Wij hebben geen negatieve ervaringen.

Uitvoering1.4 Sporty
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Nielabij, datum: 9 januari 2016

Antwoord: Wat fijn dat u goede ervaringen heeft. Ik heb tot in toe problemen met de deuren. Ze willen beide niet meer electronisch open en dicht. Nou krijg zo'n deur dan maar eens dicht als je ik de auto zit. Peugeot garage kan me niet vertellen wat er aan de hand is. Heb voor onderzoek bijna euro 100 betaald. Ook kunnen ze me geen prijsopgave geven wat repareren gaat kosten. Ik wou dat ik de auto nooit gekocht had.

 
Reactie van: M. Rinaldi, datum: 19 januari 2016

Antwoord: Bij mij helpt als de deuren niet dicht gaan, alles op slot te zetten met de sleutel en dan gaat alles weer normaal. Ik heb alleen probleem met het vastvriezen van de deuren. Heb na aanraden van garage rubbers met vaseline ingesmeerd, maar nog steeds lukt het niet. Iemand een idee?
Groetjes,
Margherita

 
Reactie van: Zwerver63, datum: 14 maart 2016

Antwoord: Wij hebben sinds november 2015 een Peugeot 1007 Sporty en zijn erg tevreden. Sinds een paar weken is er wel een probleempje met de rechter deur. Gaan we over een drempel of door een oneffenheid in de weg dan ontsluit de deur. Hij gaat niet helemaal open maar op de display verschijnt wel de tekening dat de deur niet meer helemaal divht is en er gaan piepjes.

Inmiddels al wel gelezen dat de deur, mits met de hand gesloten, dicht blijft. Dit lukt meestal wel maar niet altijd. We zijn benieuwd of iemand dit herkent.

 
Reactie van: Joke. Pastor, datum: 17 januari 2017

Antwoord: Ik heb ook een 1007 en nu ook problemen met beide deuren: links gaat alleen nog met hand open, super zwaar. En rechts doet het soms wel of hij gaat steeds weer dicht geeft ook geen melding in dashboard. Ik ben radeloos en lees dat veel mensen dit probleem hebben en niemand kan vertellen wat de kosten zijn ik ben radeloos.

 
Reactie van: Andyvis, datum: 11 september 2018

Antwoord: Ik had dat ook met mijn 1007 en kan dat voor je verhelpen kost euro 100 per deur
Mvg Andy

  

, datum: 24 juni 2015

Ervaring met auto: Ik ben zo te vreden met de auto, afgelopen week naar Frankrijk geweest, 3500 km gereden zonder enige pech. Helling van 11% geen probleem. Het heerlijkst aan de auto is de stilte, zelfs wanneer er vier zeer grote kerels in zitten gaat hij stilletjes door.

Ja, reparaties komen ook wel eens om de hoek kijken maar welke auto heeft dat niet. Als je nu echt wil genieten van de auto, rijd eens een stukje met je deuren open. Ik stond laatst naast een Ferrari, man achter het stuur zat stoer te doen, heb mijn deuren geopend en ben weg gereden. Die blik in de ogen van de patser, die was goud waard. Nog nooit zo te vreden geweest over een auto. Als die stuk is haal ik mij de volgende.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor7
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 10 oktober 2014

Ervaring met auto: Deze auto nog niet zo lang in bezit. Ik heb bewust voor een automaat gekozen. Voorheen gewoon schakelwagen gereden. Was wel even wennen, maar als je er eenmaal aangewend bent een fijne auto om mee te rijden. Besturing is vind ik soms wat licht maar dit went ook snel. Stoelen in de 1007 zitten comfortabel ook na een lange rit stap je niet geradbraakt uit is een pluspunt. In het stads verkeer rijd ik meestal op automaat gaat prima en op autoweg heb ik gemerkt kun je het beste op hand schakelen dan heb je niet die versnelling terugval van 2 versnellingen als je wil doortrekken. Want als je eenmaal snelheid hebt trekt deze Peugeot met zijn 110 pk in de 5 toch behoorlijk door.

Heb voorheen een Ford Fusion gereden deze was wel een stuk lichter maar als je je rechtervoet een beetje bewust gebruikt is het benzine verbruik ook binnen de perken te houden alleen de benzinetank van 40 liter had voor mij gerust wel wat groter gemogen.

Wat ik wel een nadeel vind is dat je als iets wilt doen aan je auto door dat Can-bus systeem waarmee Peugeot zijn auto's uitrust dat je dit alleen maar bij een dealer MOET laten doen alsof je zelf niet heer en meester bent over je voertuig.

Uitvoering1.6 2-tronic Sporty
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand32.700 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor9
  
 
Reactie van: Bovensm, datum: 11 augustus 2015

Antwoord: Nu bijna een jaar in bezit moet ik zeggen na het sceptische begin vind ik deze Peugeot best te gek om in te rijden. Met die flippertjes aan het stuur kan ik nu goed overweg was even wennen in het begin. Wel had de 5e versnelling wat langer kunnen zijn of een 6e versnelling was beter geweest zo dat het toerental wat lager zou zijn op de autoweg dan was deze nog stiller geweest. Niet dat hij lawaaierig is was ook wat gunstiger geweest voor het verbruik.

Nog geen noemenswaardige mankementen gehad tot nu toe. En het is leuk als je de deuren opent dan zie je de mensen wel eens raar kijken en vragen of dit een nieuw model van Peugeot is leuk toch?

 
Reactie van: Bovensm, datum: 3 februari 2017

Antwoord: Auto nu enkele jaren in bezit tot nu toe geen noemenswaardige mankementen gehad enkele kleinigheden gevonden tijdens APK keuring maar niet noemenswaardig dramatisch.

Alleen jammer dat deurgeleiding van de schuifdeuren waar de rollen over lopen zichtbaar is en niet zo mooi uitziet.

Motortje start goed ook bij koud weer zelfs met sneeuw onder de wielen is deze goed te rijden zonder gekke dingen te doen.

Tot nu toe voldoet deze auto aan mijn verwachtingen

  

, datum: 24 augustus 2011

Ervaring met auto: Gezien mijn ervaring met de Peugeot 1007, vind ik het een priema auto het enige wat ik mis is een armsteun. Verder probleenloos.

Uitvoering1.4 Urban
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
DealerBoonstoppel

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 17 juli 2011

Ervaring met auto: Handjes van af houden! Deuren openen of sluiten sinds aankoop geregeld niet. Direkt na aankoop klachten gemeld bij verkoper. Automatisch transmissie werkt te traag, waardoor levensgevaarlijk rijgedrag.
Klachten na 5 1/2 jr nog steeds niet verholpen. Auto staat sinds 24 september 2010 met defekte transmissie voor mijn woning (anwb pechhulp). Verkoper en Peugeot Nederland bieden geen enkele hulp!
Door mij aangespannen rechtszaak loopt nog steeds en heeft mij al 14.000 (veertien duizend) euro gekost! Verkoper kreeg klachten niet verholpen en beweerde dat ik geen auto bij hem gekocht had!
Auto ruim 450 dagen niet kunnen gebruiken. Gerechtelijke procedure loopt nog steeds. Volgende zitting is Maandag 17 Okt 2011
Verkoper blijft (kostenloos)procederen om mij financieel te breken waardoor ik de aanklacht om financiele reden moet staken ! Ik ben na twee open hart operaties en een medische miskleun door chirurg lichamelijk en geestelijk gebroken.

Ervaring met verkoop: Verkoper, auto bedrijf/handel Grassere
Baneheiderweg 49 6351 JP Bocholtz heeft mijn nieuwe auto zonder mijn medeweten, gekocht bij Fa vd Cruys Via Regia 169 6216 BW Maastricht. Auto is contant aan Grassere betaald. Kort na aankoop vertoonde de auto klachten aan beide aut. bedienbare deuren en de aut. transmissie
Met deze klachten heb ik mij (met getuigen)
terstond bij verkoper gemeld. Vele malen is de auto voor herstel voor lange of korte tijd bij verkoper geweest zonder resultaat.
Op mijn kosten is de auto bij autobedrijf Janssen Eygelshovergracht 64 6464GB Kerkrade op de betreffende storingen onderzocht. De computer gegevens bevestigen mijn gelijk !
voor het gerecht gedaagde medewerkers van verkoper die in mijn bijzijn aan de auto gewerkt hebben blijken voor de rechter (in bijzijn van verkoper ) aan geheugen verlies te leiden !
Jammer genoeg ben ik te laat gewaarschuwd door de vele mensen die reeds nare ervaringen hadden met auto bedrijf Grassere

UitvoeringGentry 1.6 2-tronic
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit6 jaar
KM-stand61.544 km
DealerJanssen

Betrouwbaarheid2
Comfort1
Motor1
  
 
Reactie van: Botabaymah, datum: 4 november 2012

Antwoord: Wat is de uitspraak geworden dan? Neem aan dat, als je de zaak wint, ook alles vergoed krijgt, inclusief alle gemaakte onkosten en inkomsten derving.

 
 
« 1 2 3 4 »