11 augustus 2003
Opel Vectra Wagon

Opel Vectra Wagon

Opel Vectra station vanaf januari 2004

Autozine
11 augustus 2003 | Vanaf januari is de Opel Vectra leverbaar als stationcar. Met een groot laadvolume (VDA: 530 tot 1850 liter) en zijn asymmetrisch, in delen neerklapbare achterbank met geintegreerd skiluik, is de Vectra stationwagon bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een multifunctionele stationwagon.

De nieuwe Vectra stationwagon biedt 530 liter laadruimte tot aan het afdekscherm van de bagageruimte in de vijfzitsconfiguratie. Voor een gebruik van deze ruimte hebben de Opel ingenieurs het FlexOrganizer concept ontwikkeld. Het betekent dat de laadruimte van de Vectra stationwagon standaard is uitgerust met twee rails die parallel naast elkaar via de zijpanelen tot aan de rugleuning van de achterste stoelen lopen. Een variabel systeem van schotten, stangen of haken kunnen aan deze rails bevestigd worden om zo naar behoefte laadruimtes van verschillende afmetingen te creeren. De klant heeft de keuze uit twee pakketten: het Organizer pakket en het Travel pakket. Het Organizer pakket bestaat uit een set netten, die gebruikt kunnen worden om verschillende vakken in de laadruimte te creeren, inclusief een zijnet en vier haken om verdelers aan te bevestigen of om bijvoorbeeld boodschappentassen aan de rails vast te maken. Anderzijds biedt het Travel pakket de mogelijkheid om de laadruimte aan te passen aan een vakantietrip met behulp van flexibele ruimteverdeler en een stang. Elk element van het FlexOrganizer systeem, indien bevestigd past onder het verwijderbare afdekscherm van de bagageruimte, onderdeel van de standaarduitrusting, zodat nieuwsgierige ogen niet kunnen zien wat er onder het scherm opgeborgen ligt.

Opel Vectra Wagon

Een andere optie van de nieuwe Opel Vectra stationwagon is de optioneel leverbare wegklapbare trekhaak. Wanneer niet in gebruik kan deze trekhaak onder de bumper weggeklapt worden, zodat het achteraanzicht van de auto niet wordt verstoord of in de weg zit wanneer de auto geparkeerd wordt. Om de haak in zijn positie te ont- en vergrendelen, volstaat het om de klink die zich aan de zijkant van de laadruimte bevindt, vast te zetten. Wanneer de trekhaak goed op zijn plaats is bevestigd, wordt om veiligheidsredenen een visueel en akoestisch signaal gegeven. Een stekkerdoos zit bij het trekhaaksysteem inbegrepen.

Nog een punt van de nieuwe Vectra stationwagon is de elektrisch bedienbare achterklep die met behulp van de afstandsbediening te openen en sluiten is. Met een druk op de autosleutel kan de achterklep op elke gewenste hoogte worden geopend. Daarnaast kan de bestuurder de achterklep automatisch openen of sluiten via een knop binnenin de cabine of aan de binnenkant van de achterklep. Een bewegingssensor beschermt tegen ongelukken, bijvoorbeeld met spelende kinderen. Om het in- en uitladen van grote objecten te vergemakkelijken opent de achterklep van de Vectra stationwagon met een brede hoek. De bovenste hoek van de bumper (hoogte: 0,6 meter) is uitgerust met krasbestendig materiaal.

Opel Vectra Wagon

Om de vloer van de laadruimte te beschermen tegen vuil en vocht, biedt Opel een dubbelzijdig beklede vloermat aan. De bovenkant is gemaakt van velours en de bodem is bedekt met een rubberen laag die eenvoudig schoongemaakt kan worden. Met de achterbank neergeklapt bedekt de mat de gehele laadruimte inclusief de rugleuningen van de neergeklapte achterbank.

XLLease
Opel geeft prijzen Vectra stationwagonOpel geeft prijzen Vectra stationwagon
11 september 2003
Opel Vectra station vanaf oktoberOpel Vectra station vanaf oktober
11 juni 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum