24 mei 2002
Opel Meriva (2003 - 2010)

Opel Meriva (2003 - 2010)

Opel presenteert de Meriva

Autozine
24 mei 2002 | Opel presenteert onder de naam Meriva een kleine broer van de Zafira. De nieuwkomer combineert volgens Opel compacte buitenafmetingen met een ruim interieur. De Meriva zal zijn debuut maken tijdens de autotentoonstelling van Parijs eind september dit jaar. De productie staat gepland voor begin 2003 in de Opel fabriek in Zaragoza, Spanje.
AutoCoach

De nieuwkomer is ontworpen om het succes van de Zafira te herhalen in het segment net onder dat van de best verkopende Opel. Beide monocabs bieden optimale aanpassingsmogelijkheden van de passagiers- en laadruimte zonder dat er stoelen weggehaald hoeven te worden. Terwijl de grotere Zafira - met zijn Flex7 systeem - plaats heeft voor zeven passagiers in drie rijen, biedt de Opel Meriva ruimte aan vijf personen, verdeeld over twee zitrijen. Dankzij het nieuwe zitsysteem van de Meriva kunnen de achterstoelen elk afzonderlijk aangepast worden om de ruimte en het comfort voor de passagiers te maximaliseren.

Opel Meriva (2003 - 2010)

De Meriva zal aanvankelijk aangeboden worden met diesel- en benzinemotoren varierend van 1.6 tot 1.8 liter (55 kW/75 pk tot 92 kW/125 pk). Het meest onderscheidende kenmerk van de Meriva is het revolutionaire nieuwe zitsysteem achterin. Als vijfzitter biedt de kleine broer van Zafira drie zitplaatsen achterin. Omgezet naar twee zitplaatsen achterin, wordt de Meriva (net als zijn voorloper, de `Concept M', die in maart op de autotentoonstelling van Geneve werd gepresenteerd) een extra ruime vierzitter waarin alle passagiers evenveel ruimte genieten als in een middenklasse sedan. Met een aantal eenvoudige handelingen kan een ieder die meer laadruimte wenst de twee achterstoelen ofwel elk afzonderlijk naar voren duwen ofwel de twee stoelen volledig neerklappen. De middelste stoel wordt eenvoudig weggeborgen bij deze configuratie.

Het Meriva concept is ontwikkeld door Opel's International Technical Development Center (ITDC) in Russelsheim en GM's Braziliaanse Design en Engineering Center in Sao Paulo. De samenwerking heeft geleid tot twee modellen die zich richten op de eisen van hun respectievelijke markten. De auto's verschillen qua aandrijving, zitpositie, binnenbekleding en uitrusting. De Chevrolet Meriva, zoals het model in Brazilie gaat heten, wordt geproduceerd in de Braziliaanse Sao Jose dos Campos fabriek en zal in augustus 2002 op de markt komen. De Europese Meriva zal begin volgend jaar zijn opwachting maken bij de dealers. Prijzen zijn nog niet bekend.

Miljoenste Opel Meriva geproduceerdMiljoenste Opel Meriva geproduceerd
16 juli 2009
Vernieuwde Opel Meriva nu bij de dealerVernieuwde Opel Meriva nu bij de dealer
6 maart 2006
Opel Meriva ondergaat facelift 2006Opel Meriva ondergaat facelift 2006
7 november 2005
Opel Meriva vanaf 15 april in showroomOpel Meriva vanaf 15 april in showroom
3 april 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum