15 december 2018
Feedback
Opel Meriva (2003 - 2010)

Forum Opel Meriva (2003 - 2010)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 9 september 2016

Ervaring met auto: Ervaring met Opel Meriva 2007: In juli 2014 kocht ik deze Meriva op LPG in Almelo bij een Opel-dealer met slechts 105.000 km op de teller. Na een week zat het stuurslot vast en moest de auto terug gebracht worden naar de garage, dit is door de dealer gerepareerd.

Na 3 weken begon de linker-achterrem steeds harder te piepen tijdens en na het remmen en is bijna vastgelopen. Ik heb deze rem losgehaald en het bleek dat de remschoenen totaal verroest waren. Afleveringskosten? De auto weer terug naar de dealer en die heeft de remblokken vernieuwd.

De auto reed erg onrustig op LPG en benzine en dit kon door de dealer niet verbeterd worden (ook niet aan de computer?). Toen ik zelf op onderzoek ging bleek dat de luchtslangaansluiting op de carburateur niet goed vast zat (valse lucht). Deze vast gezet en liep daarna veel beter.

Een flinke irritatie is de knipperlicht-indicatie op het dashbord. Het indicatielampje is nauwelijks te zien en het knippergeluidje is niet te horen als je de radio aan hebt staan (ook als die uitstaat hoor je niks). De knipperlichtschakelaar heeft niet zoals alle moderne auto's de mogelijkheid om bij kortstondige bediening een aantal knippertjes te geven tijdens het inhalen van andere auto's.

In augustus 2016 op vakantie naar de Vogezen bleek de Meriva niet veel pit te hebben op de heuvelachtige snelwegen in Belgie. Moest al snel terug naar 4 en daarna zelfs naar 3, zodat ik direct tussen de vrachtauto's moest rijden. Dit was zowel op LPG als op benzine. Dit was met 2 personen en 2 koffers in de auto, dus dat is niet erg veel.

Ook is een keer de stuurbekrachtiging uitgevallen, die wel direct gereset kon worden door het kontakt uit te zetten en weer aan, maar het blijft natuurlijk link.

Voor de rest is het wel een fijne reisauto met een goede hoge zit en redelijk comfortabel en genoeg ruimte voor bagage. Ook het verbruik is zeker op LPG goed te noemen, 11 km/liter. Bij benzine is dit 12 km/liter, en dat zou eigenlijk beter moeten wezen. We hebben nu bijna 50.000 km in 2 jaar gereden en ben redelijk tevreden over de Meriva. Wel vind ik op het internet veel bestuurders die last hebben van het uitvallen van de EPS, dit geldt trouwens voor alle typen van Opel. Bij navraag bij de Opel-dealer wil deze er direct een nieuwe stuurkolom inzetten a 1500 eurotjes.

Reageer Nieuw

Brandstoflpg
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar
KM-stand148.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor5
  
  

, datum: 29 augustus 2016

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Onderhoud is OK. Wel heeft de stuurbekrachtiging een keer geweigerd.

Ervaring met verkoop: Na 3 weken liepen de achterremmen vast door dat de heleboel verroest was. De WegenWacht heeft de zaak losgemaakt en de dealer heeft daarna de achterremblokken vernieuwd. Dat had hij beter bij aflevering kunnen doen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6
Brandstoflpg
Bouwjaar2007
In bezit2 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 17 juni 2016

Ervaring met auto: Heb de auto nieuw gekocht in 2003, dure reparaties zijn: distributieriem plus kleine onderhoudsbeurt plus APK. Gemiddeld 750,00 euro

Bovendien zegt de ene dealer om de zes jaar de riem vernieuwen de onder om de vijf jaar, daar ik niet veel kilometers rijd.

Originele stand op de kilometer teller is 98.000. Rijden geen enkel probleem en de inruilprijs is erg laag, vandaar dat ik deze auto al haast dertien jaar heb. Lak is ook nog netjes, alleen de uitlaat ophanging roest weg en het olie verbruik is aan de hoge kant 1 liter op plus minus 1200 kilometer. Hoop nog jaartjes met de Opel te rijden.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Airco reparatie erg duur. Andere reparaties ook niet al te goedkoop.

Ben nu al jaren bij een andere dealer en stukken goedkoper uit met reparaties.

Ervaring met verkoop: Mooie praatjes, maar lage inruil prijzen

Mooie brieven, dat ze de auto willen hebben nu weer, dat ze er een koper voor hebben, maar als je dan de inruilprijs hoort, schieten de tranen in je ogen en is de auto plots ineens oud ook al ziet deze er mooi en goed onderhouden uit.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 8 april 2016

Ervaring met auto: Houd de reservelampjes maar bij de hand, olieverbruik per 1500 km kwart liter. Hoog benzineverbruik 1:11 gemiddeld.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Ophanging voorzijde is niet echt perfect, beide al voor 2de keer vervangen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 Enjoy
Brandstofbenzine
Bouwjaar2005
In bezit6 jaar
KM-stand185.000 km

Betrouwbaarheid4
Comfort5
Motor5
  
  

, datum: 16 juli 2015

Ervaring met auto: Climat controle defect, kost erg duur om te herstellen. Verbruikt iets motorolie, maar is niet hinderlijk.

Over de dealer minder te spreken, daar die de distributie riem na zes jaar al heeft vervangen, terwijl Opel Nederland zegt, dit om de acht jaar te doen.

Is geen racewagen, maar kan goed meekomen op de snelweg ook in Duitsland. Benzineverbruik rond de i op 10, zou beter moeten kunnen. Verder best autootje en in al die jaren heeft hij me niet in de steek gelaten, hopelijk blijft dit zo.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 Enjoy
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit11 jaar
KM-stand81.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 18 maart 2015

Ervaring met auto: Goede auto maar stugge stoelen.
Simpele uitvoering maar zeer betrouwbaar.
In een kettingbotsing gezeten en hij was zeer sterk. Blij dat ik hem had.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.7
Brandstofdiesel
Bouwjaar2005
In bezit2 jaar
KM-stand126.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 25 december 2014

Ervaring met auto: Ik heb deze auto nu 1 jaar, de airco is al stug gegaan de elektronica zitten steeds fouten en nu is mijn stuurbekrachtiging stuk, dus voor mij geen Opel Meriva weer.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Deze auto is( opel dealer) onderhouden ,altijd zijn beurten gehad

Reageer Nieuw
Uitvoering1600 Enjoy
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand79.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor3
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 »