27 februari 2002
Opel Meriva (2003 - 2010)

Opel Concept M

Opel concept M debuteert in Geneve

Autozine
27 februari 2002 | Opel's dynamisch ogende ontwerpstudie Concept M beleeft zijn wereldpremiere op de jaarlijkse autotentoonstelling van Geneve (van 7 maart tot 17 maart) en geeft de bezoekers een indruk van de visie van Opel op een nieuwe klasse van ruimtewagens.
AutoCoach

Met een hoogte van 1,62 meter en een wielbasis van 2630 mm, 16 mm langer dan de wielbasis van de Astra stationwagon, biedt de Concept M de inzittenden een ruim interieur. Dankzij zijn compacte buitenafmetingen maakt de auto innovatieve inrichtingen van het interieur mogelijk. De hoge zitpositie zorgt voor een gemakkelijke in- en uitstap en een uitstekend zicht op het verkeer. De grote voorruit maakt een hoek van 58 graden, hetgeen veel steiler is dan gemiddeld bij een ruimtewagen. Het interieur is uitgerust met vier separate stoelen. Alle vier de passagiers genieten een enorme ruimte op schouderhoogte: 1420 mm voorin en 1380 mm achterin, vergelijkbaar met een middenklasse sedan. De instap in de auto is gemakkelijk: de deuren gaan open via een drukknop.

Opel Meriva (2003 - 2010)

De 30 cm brede dakconsole herbergt leeslampjes en het "AutoVision" entertainment systeem met DVD speler voor zowel films als audio en data CD's. Het compacte DVD systeem past naadloos in de console en vormt geen obstakel voor het zicht naar achter voor de bestuurder. Het 7 inch grote TFT (Thin Film Transistor), beeldscherm zorgt voor een hoge resolutie en heldere kleuren. De monitor daalt tot op hoofdniveau en de hoek tot de passagiers kan met een druk op de knop worden aangepast. Als het systeem niet wordt gebruikt wordt het veilig ingetrokken. De Concept M is uitgerust met een minicomputer of PDA (Personal Digital Assistant) Deze is uitneembaar zodat hij ook buiten de auto gebruikt kan worden. Als de computer geplaatst is in het midden van het audio/video controle paneel, laat het PDA display de huidige instellingen voor airconditioning zien.

Opel Meriva (2003 - 2010)

De Concept M wordt voortbewogen door een 1.6-liter turbo motor met een vermogen van 110 kW/150pk. Deze motor die op aardgas loopt, drijft de voorwielen aan en wordt gekoppeld aan Opel's Easytronic semi-automatische versnellingsbak waarmee zowel automatisch als met de hand geschakeld kan worden. De 16V ECOTEC motor met geintegreerd turbosysteem bereikt een turbodruk van 0.92 bar en is volgens Opel soepel over het gehele toerenbereik. Het maximum koppel bedraagt 205 Nm en is beschikbaar bij 1950 toeren per minuut. Tussen de 1950 en 5000 toeren per minuut is er altijd 200 Nm voorhanden.

Opel Meriva (2003 - 2010)

Het opvallende, over de gehele breedte van de achterruit uitgesponnen, derde remlicht, signaleert hoe hard wordt geremd en reageert daarop in drie verschillende lichtsterktes. De chromen strip achter ademt de sfeer van de nieuwe Vectra. De Concept M studie is uitgevoerd in turkoois blauw. Met een lengte van 4,05 meter en een breedte van 1,78 meter is parkeren en manoeuvreren heel gemakkelijk. "Het ruime interieur is het gevolg van de lange wielbasis van 2630 mm." zegt Gerhard Mathes, leider van het Concept M project. "Deze voorwiel aangedreven auto neemt een minimum aan ruimte in op de weg," voegt hij toe.

Miljoenste Opel Meriva geproduceerdMiljoenste Opel Meriva geproduceerd
16 juli 2009
Vernieuwde Opel Meriva nu bij de dealerVernieuwde Opel Meriva nu bij de dealer
6 maart 2006
Opel Meriva ondergaat facelift 2006Opel Meriva ondergaat facelift 2006
7 november 2005
Opel Meriva vanaf 15 april in showroomOpel Meriva vanaf 15 april in showroom
3 april 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum