14 augustus 2008
Opel Insignia Sports Tourer (2008 - 2017)

Opel Insignia Sports Tourer

Opel onthult Insignia Sports Tourer

Autozine
14 augustus 2008 | Opel heeft de eerste beelden vrijgegeven van de Insignia stationwagon. De auto zal worden onthuld op de Paris Motor Show (4-19 oktober) en heet officieel Insignia Sports Tourer. De Insignia Sports Tourer komt op de Europese markten beschikbaar vanaf de lente van 2009 en heeft hetzelfde design als zijn sedan- en hatchbackbroers.

De ontwerpers hebben de achterkant van de Sports Tourer een unieke, maar samenhangende uitstraling meegegeven door de 'ingepakte' achterklep ver in de flanken door te trekken en deze te accentueren met de grote, kenmerkende en volledig geïntegreerde achterlichten. De stationwagon heeft een bagageruimte met een volume van 540 liter. De Sports Tourer heeft dezelfde wielbasis (van 2,74 meter) als de sedanmodellen en is 80 mm langer met een totaallengte van 4,91 meter.

Opel Insignia Sports Tourer (2008 - 2017)

Twee nieuwe motoren - een kleinere turbobenzinemotor en een nieuwe turbodiesel - zullen de zeven motoren aanvullen die al beschikbaar waren vanaf de introductie van de sedanmodellen. Verder zal het gamma in de nabije toekomst vervolledigd worden door een ecoFLEX variant met een opvallend laag brandstofverbruik en lage CO2-uitstoot.

Zijn nieuw ontwikkelde chassis kan worden verbeterd met behulp van het geïntegreerde FlexRide mechatronic-systeem dat de stabiliteit verhoogt en real-time, elektronisch gestuurde demping mogelijk maakt. FlexRide biedt de bestuurder ook de keuze tussen drie rijmodi. Behalve de standaard aanpasbare modus, kan de bestuurder kiezen voor een comfortgerichte modus ('Tour') of een Sport-instelling. De Sport-modus maakt de rijervaring met de Insignia Sports Tourer actiever, aangezien de instelling van de met elkaar verbonden functies zoals besturing, gasklepbediening, demping en zelfs de dashboardverlichting, er door worden gewijzigd.

De introductie van de Sports Tourer profiteert van de vele technologische snufjes die al bij de introductie van de Insignia werden getoond, zoals de 'Opel Eye'-camera, die verkeersborden leest en onthoudt en bestuurders waarschuwt wanneer ze zich per ongeluk buiten hun baanvak begeven. Andere innovatieve kenmerken zijn de nieuwe generatie AFL-koplampen, die zich aanpassen aan de actuele verkeersomstandigheden, met negen verschillende verlichtingsfuncties, en de bijzonder rugvriendelijke, orthopedisch gecertificeerde ergonomische sportstoelen.

Opel Insignia Sports Tourer (2008 - 2017)

Net zoals de sedan- en hatchbackmodellen werd de Insignia Sports Tourer ontwikkeld in het Design and Engineering Center van GM Europe in Rüsselsheim. Hij zal ook worden gebouwd in de fabriek in Rüsselsheim.

Opel Insignia Country Tourer nu met 2wdOpel Insignia Country Tourer nu met 2wd
27 februari 2014
Opel toont Insignia Country TourerOpel toont Insignia Country Tourer
3 juli 2013
Opel Insignia Sports Tourer als ecoFLEXOpel Insignia Sports Tourer als ecoFLEX
1 juli 2009
Opel maakt prijs Insignia station bekendOpel maakt prijs Insignia station bekend
23 december 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum