29 juli 2013
Opel Insignia (2008 - 2017)

Opel Insignia (2008 - 2017)

Nieuw infotainment systeem voor vernieuwde Opel Insignia

Autozine
29 juli 2013 | De vernieuwde Opel Insignia en geheel nieuwe Insignia Country Tourer gaan in wereldpremi√®re op de 65ste autoshow van Frankfurt (12 t/m 22 september 2013). Tegelijkertijd worden een gloednieuwe cockpit en infotainmentsysteem van laatste generatie getoond. Bij het verbeteren van deze onderdelen lag de nadruk op drie criteria: duidelijke, eenvoudige en dus intu√Įtieve bediening, infotainment op maat, en uiteraard zo veel mogelijk comfort en veiligheid voor bestuurder en passagiers dankzij minimale afleiding van het verkeer.

Op zoek naar een Opel Insignia?
bynco heeft er 3 vanaf € 13.545,-

Opel Insignia (2008 - 2017)

De nieuwe infotainmentgeneratie maakt deel uit van de IntelliLink-familie, die begin dit jaar samen met de Opel ADAM werd ingevoerd. Dankzij de IntelliLink-technologie, kunnen de functies van een smartphone in de auto geïntegreerd worden. In de Insignia kan de bestuurder kiezen tussen vier verschillende bedieningsmethodes. Het nieuwe systeem "Navi 900 Europa Touch" kan worden bediend met een 8 inch groot kleuren touch screen. Het startscherm verschaft de bestuurder toegang tot alle hoofdfuncties en submenu's, zoals radiozenders, songtitels, smartphoneverbinding of een 3D-navigatiekaart via het touch screen of een knop aan het stuur, met stembediening of met de nieuwe touchpad.

Opel Insignia (2008 - 2017)

Er kunnen 60 persoonlijke voorkeuren in worden opgeslagen. Terwijl de bestuurder en de voorpassagier met de vorige infotainmentsystemen alleen radiozenders konden kiezen, kunnen ze nu ook hun persoonlijke voorkeuren voor navigatie, telefoon en entertainment instellen. Zo staat hun favoriete radiozender meteen naast de belangrijkste telefoonnummers op het scherm, die ze maar even hoeven aan te raken om het bijbehorende adres te openen in het navigatiesysteem.

De touchpad is in de middenconsole geïntegreerd. Zijn aanraakgevoelige oppervlak herkent handschrift en reageert met een lichte trilling meteen op vingerbewegingen, zodat de gebruiker de interactie letterlijk voelt.

Opel Insignia (2008 - 2017)

Beweeg de cursor met één vinger en druk lichtjes op de touchpad om de geselecteerde menuoptie te openen. De bestuurder kan bijvoorbeeld de audiobron veranderen door met twee vingers te 'vegen' of de lijst met favorieten openen door met drie vingers te 'vegen'. De kaart van het navigatiesysteem kan worden in- en uitgezoomd met 'knijp- en spreidbewegingen', net zoals op een smartphone. Zelfs individuele letters – bijvoorbeeld bij de zoektocht naar een titel in de database of een stad in het navigatiesysteem – kunnen met een vingertop op de touchpad worden ingegeven. Zodra de eerste letter wordt ingevoerd, verschijnt een lijst van adressen die in het navigatiesysteem zijn opgeslagen.

Bestuurders van een Insignia kunnen het infotainmentsysteem niet alleen bedienen met de knoppen, het aanraakscherm en de touchpad in de middenconsole, maar ook met de nieuw ontworpen knoppen aan het stuur of met stembediening. De stemherkenning kan geactiveerd worden met een knop op het stuur. Met de stembediening kan de bestuurder adressen invoeren in het navigatiesysteem, opgeslagen songs afspelen of vrienden opbellen via de smartphone. Daarbij blijven de handen van de bestuurder steeds op het stuur en zijn ogen op de weg. In de Insignia "Business+" is het infotainmentsysteem "Navi 900 Europa Touch" standaard, terwijl het in de Insignia "Edition" en "Cosmo" deel uitmaakt van het Navigatiepakket.

Opel Insignia (2008 - 2017)

Het nieuw ontworpen instrumentenpaneel met een tot 8 inch groot kleurenscherm van hoge resolutie draagt er eveneens toe bij dat de bestuurder steeds een optimaal zicht heeft op alle informatie. Naast de klassieke meters voor snelheid, t/min en brandstofniveau, kan de bestuurder kiezen welke andere informatie over de navigatie, het gebruik van de smartphone en audio-opties hij in het oog wil houden.

Net als op het scherm van het infotainmentsysteem in de middenconsole, kunnen de belangrijkste functies geopend worden via het startscherm en de geselecteerde submenu's. Daarvoor gebruikt de bestuurder de knoppen rechts op het stuur. De knoppen links op het stuur bedienen de veiligheidsfuncties, zoals de cruisecontrol of de snelheidsbeperking. Voor dit instrumentenpaneel geldt een prijs van € 395,- (consumentenprijs inclusief BTW).

AutoCoach
Opel introduceert Insignia Grand SportOpel introduceert Insignia Grand Sport
7 december 2016
Opel Insignia rijdt 2.111 km op een tankOpel Insignia rijdt 2.111 km op een tank
14 april 2016
Opel Insignia nu met IntelliLinkOpel Insignia nu met IntelliLink
5 november 2015
Opel produceert 750.000ste InsigniaOpel produceert 750.000ste Insignia
20 januari 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum