11 september 2014
Opel Insignia (2008 - 2017)

Opel Insignia (2008 - 2017)

GM en Opel onthullen technologie voor autonoom rijden

Autozine
11 september 2014 | General Motors (GM) en Opel tonen hun inzet op het gebied van geavanceerde technologie voor de toekomst. Op het World Congres on Intelligent Transport Systems (ITS) in Detroit presenteert GM nieuwe technieken voor autonoom rijden. Op ITS staat een Opel Insignia met speciale camera- en sensortechnologie waarmee de auto geheel zelfstandig en veilig kan rijden.
AutoCoach

"GM brengt over circa twee jaar zijn eerste auto met V2V-connectiviteit op de markt. Ook kan ik al melden dat wij dan ook een baanbrekende, autonoom rijdende auto introduceren", zegt General Motors CEO Mary Barra. "Bij GM hebben we de passie, de financiële mogelijkheden, de technologie en het talent om groot te denken. Wij zullen onze investeringen uitbreiden om bepaalde risico's te nemen. Ik luister naar onze klanten. Zij willen onbelemmerde, persoonlijke mobiliteit. Klanten verwachten van ons dat wij helpen om files op te lossen, luchtvervuiling tegen te gaan en het aantal verkeersongevallen tot nul te reduceren. Voor mij is dat geen doel, maar een plicht."

Opel Insignia (2008 - 2017)

De Opel Insignia die als demonstratievoertuig op het ITS schittert, is uitgerust met camera's, speciale sensoren en V2V- en V2I-communicatietechnologieën (vehicle-to-vehicle en vehicle-to-infrastructure). Met deze toekomstige technologie kan de auto zowel in stadsverkeer als bij lage en hoge snelheden autonoom rijden. De zes sensoren in de bumpers van de Opel Insignia maken gebruik van lichtbundels en scannen continu de omgeving om obstakels rond de auto te signaleren. De voorwaarts gerichte camera boven op de auto leest wegmarkeringen en detecteert objecten. De V2V- en V2I-technieken in de antenne op het dak communiceren met naderende objecten. Via GPS is de auto continu 'op de hoogte' van zijn locatie. Alle informatie wordt verwerkt door een geavanceerde computer, zodat een virtueel 360-gradenbeeld van de auto en zijn directe omgeving ontstaat en alle naderende objecten en eventuele gevaren worden gedetecteerd.

Opel Insignia (2008 - 2017)

GM demonstreert dat de communicatietechnologie ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt, waaronder V2P (vehicle-to-pedestrian). Op het buitenterrein van het ITS is een bouwplaats met talloze voetgangers nagebootst. De voetgangers zijn echter niet zichtbaar voor de bestuurder en de passagiers, maar communiceren via armbanden met de naderende auto. De bestuurder is dus extra alert op voetgangers, ondanks dat ze voor hem niet zichtbaar zijn. Vergelijk het met kleine kinderen die op straat tussen de geparkeerde auto's spelen. Je ziet ze niet, maar het is goed om te weten dat ze er zijn. GM werkt ook aan andere vormen van communicatie tussen voetganger en voertuig, wat bijdraagt aan de alertheid van de bestuurder.

Opel Insignia (2008 - 2017)

"Er is nog een lange weg te gaan voor ons als pioniers, maar wij zullen ons maximaal inzetten op het gebied van Research & Development en het voeren van gesprekken met klanten en wetgevers", besluit Barra.

Op zoek naar een Opel Insignia?
bynco heeft er 2 vanaf € 15.098,-

Opel Insignia (2008 - 2017)

Opel introduceert Insignia Grand SportOpel introduceert Insignia Grand Sport
7 december 2016
Opel Insignia rijdt 2.111 km op een tankOpel Insignia rijdt 2.111 km op een tank
14 april 2016
Opel Insignia nu met IntelliLinkOpel Insignia nu met IntelliLink
5 november 2015
Opel produceert 750.000ste InsigniaOpel produceert 750.000ste Insignia
20 januari 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum