26 november 2008
Opel Insignia (2008 - 2017)

Opel Insignia (2008 - 2017)

Opel Insignia krijgt vijf sterren in EuroNCAP-crashtests

Autozine
26 november 2008 | Met een resultaat van 35 punten op een totaal van 37 en vijf sterren voor de bescherming van volwassenen, bevestigt het Europese veiligheidsinstituut EuroNCAP het veiligheidsniveau van de Opel Insignia. De Auto van het Jaar 2009 kreeg daarbij ook vier sterren voor de bescherming van kinderen en twee sterren voor de bescherming van voetgangers; de beste scores die tot nog toe in het segment van de grote gezinswagens zijn toegekend. Het onafhankelijke instituut had eerder al de kwaliteit van de hoofdsteunen in de Insignia onderschreven, ter voorkoming van een whiplash.

Op zoek naar een Opel Insignia?
bynco heeft er 2 vanaf € 15.098,-

Opel Insignia (2008 - 2017)

"We hebben de Insignia ontworpen, ontwikkeld en gebouwd om een van de veiligste auto's op de weg te worden en zijn resultaten in de EuroNCAP-tests bevestigen de kracht van onze technische oplossingen", aldus Hans Demant, Managing Director van Opel en Vice President of Engineering bij General Motors Europe. De 59 Europese journalisten die de Insignia tot 'Auto van het Jaar 2009' verkozen, prezen ook al zijn veiligheidsconcept.

Opel Insignia (2008 - 2017)

Naast een sterke carrosseriestructuur omvat de veiligheidsuitrusting van de Opel Insignia tot acht airbags, nieuwe actieve hoofdsteunen vóór en dubbele gordelspanners voor de bestuurder en voorpassagier. Wat actieve veiligheid betreft, biedt de Opel Insignia een ABS-systeem met vele bijkomende functies, tractiecontrole (TCplus), een nieuwe generatie van het ESPPlus-systeem en adaptieve remlichten. Bovendien zijn er nog diverse optionele voorzieningen die de stabiliteit ten goede komen en de bestuurder bijstaan, zoals de Adaptive Forward Lighting koplampen (AFL +), Adaptive 4x4 en het camerasysteem 'Opel Eye'.

De basis van de passieve veiligheidsuitrusting van de Insignia is een stijve passagierskooi die voornamelijk uit hoogwaardig staal bestaat. Om bij ongevallen de impactenergie te absorberen is de passagierskooi voor, achter en opzij omgeven door kreukelzones die zich vervormen om de inzittenden op een gecontroleerde manier te beschermen. Aan de voorzijde absorberen en kanaliseren drie verschillende 'loads paths' de energie van de impact: het subframe voor, de dwarsbalken en de bovenste rails die uitlopen in de onderste A-stijlen.

Achteraan zijn nog eens twee dwarsbalken verbonden met de aluminium bumperbalk. Ze zijn ontworpen om bij zware aanrijdingen aan de achterzijde samen te plooien en op een progressieve manier te vervormen om de crash-energie naar de onderste C-stijlen, de wielkasten en de bodemplaat te geleiden. De zijkant van de carrosseriestructuur, waar weinig ruimte is voor een substantiële kreukelzone, is ontworpen om de energie bij zijdelingse aanrijdingen te verdelen. De deuren hebben stalen verstevigingsbalken die voortaan diagonaal gemonteerd zijn. Die lay-out blijkt effectiever als het erop aankomt om de B-stijl, de zijdrempels, de bodemplaat en de dwarsbalken in het dak te laten samenwerken als één netwerk om de botsenergie te absorberen.

Opel Insignia (2008 - 2017)

Om het hoofd van een voetganger die wordt aangereden te beschermen, werd er genoeg ruimte boven alle harde punten onder de motorkap gecreëerd en deden de ontwerpers een beroep op een 'zacht' motorkapdesign met brede ruimtes in de binnenlaag om flexibiliteit met stijfheid te combineren.

Opel introduceert Insignia Grand SportOpel introduceert Insignia Grand Sport
7 december 2016
Opel Insignia rijdt 2.111 km op een tankOpel Insignia rijdt 2.111 km op een tank
14 april 2016
Opel Insignia nu met IntelliLinkOpel Insignia nu met IntelliLink
5 november 2015
Opel produceert 750.000ste InsigniaOpel produceert 750.000ste Insignia
20 januari 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum