1 februari 2006
Opel GT

Opel GT

Opel toont nieuwe GT

Autozine
1 februari 2006 | Opel stelt de gloednieuwe GT voor het eerst aan het internationale publiek voor tijdens de Autosalon van Geneve, van 2 tot en met 12 maart. Met zijn scherpe lijnenspel, zijn achterwielaandrijving en zijn direct ingespoten viercilinder turbomotor sluit de nieuwe sportwagen aan bij het concept van de oorspronkelijke GT, die werd gebouwd tussen 1968 en 1973.

De nieuwe Opel GT belooft veel rijplezier dankzij de voorin geplaatste motor en de achterwielaandrijving, een combinatie die bijdraagt aan een uitgebalanceerde gewichtsverdeling. Natuurlijk draagt ook de 260 pk sterke 2-liter Ecotec turbomotor met directe benzine-injectie bij aan het rijgenot. Daarmee accelereert de nieuwe GT in minder dan zes seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van ruim 230 km/u.

Opel GT

Een andere onderscheidende factor is de stoffen kap die kan worden neergeklapt om het cabrioplezier te bieden dat de eigenaren van de eerste generatie GT moesten ontberen. Het dak verdwijnt volledig onder een afdekking, waardoor het sportieve silhouet van de GT met de korte overhang en de ver uit elkaar geplaatste 18" lichtmetalen wielen extra tot zijn recht komt.

Het design werd geinspireerd op de VX Lightning concept car die in mei 2003 door de GM Advanced Design Studio in het Engelse Birmingham werd ontworpen ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het merk Vauxhall. De nieuwe GT zal van de band rollen in het Amerikaanse Wilmington (Delaware) waar ook zijn zustermodellen, de Pontiac Solstice en de Saturn Sky, worden geproduceerd. De Opel GT komt volgens de huidige planning in de lente van 2007 op de markt.

Opel GT
XLLease
Opel GT is Cabrio van het jaar 2007Opel GT is Cabrio van het jaar 2007
6 maart 2007
Opel introduceert nieuwe GTOpel introduceert nieuwe GT
31 januari 2007
Opel maakt prijs GT bekendOpel maakt prijs GT bekend
10 maart 2006
Opel GT viert comeback in GeneveOpel GT viert comeback in Geneve
18 januari 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum