21 januari 2022

Forum Opel Corsa (1993 - 2000)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 9 februari 2008

Ervaring met Corsa : De stoelen zitten niet goed op langere ritten.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Als de turbo raar begint te doen (niet aanslaat of te laat) de luchtdrukmeter in de aanzuigpijp laten vervangen.

Uitvoering1,7dti
Brandstofdiesel
Bouwjaar1991
In bezit4 jaar
KM-stand255.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort5
Motor6
  
  

, datum: 5 november 2007

Ervaring met Corsa : Slechte bedrading, lampje oranje gaat steeds branden terwijl dealer niet weet waar hetvandaan komt? En ik maar betalen ...


Brandstofbenzine
Bouwjaar1998
In bezit2 jaar
KM-stand56.000 km
DealerOrange

Betrouwbaarheid4
Comfort3
Motor5
  
 
Reactie van: Jwijnandts, datum: 19 maart 2010

Antwoord: Dat oranje licht ken ik inmiddels ook erg goed. Dealer hangt de auto aan de computer en kan vervolgens niets vinden. Het oranje lichtje brand erg graag in Opels, want zowel in mijn Astra als in mijn Corsa zie ik het regelmatig branden. Ik gebruik gewoon mijn boerenverstand. Ik trek me er gewoon niets van aan, want als de motor mooi loopt en goed trekt terwijl het benzine verbruik gelijk (dus zuinig) blijft is wat mij betreft alle in orde.
Misschien is het alleen een manier van Opel om klanten naar de garage te trekken om te verdienen aan onnodige controlebeurten. Maar dan hebben ze pech, want mijn garage rekent er niets voor en zegt ook dat ik gewoon kan doorrijden zolang alles in orde lijkt. Dus zolang de motor geen rare geluiden maakt en normaal reageert terwijl geen hoger brandstof- of olieverbruik wordt geconstateerd en de bedrijfstemperatuur normaal blijft is er niets aan de hand.

  

, datum: 10 november 2005

Ervaring met Corsa : Het is een prima auto al heb je voor het zelfde geld ook wel een grotere auto. Maar ja, dan heb je geen Corsa en het zijn toch heel betrouwbare auto`s voor ieder die net als ik voor de Corsa kiest die wens ik nog veel veilige en plezierige kilometers.

UitvoeringBravo
Bouwjaar1999
In bezit2 jaar
KM-stand74.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 27 april 2005

Ervaring met Corsa : Let goed op roest. Vooral op de motorkap. Rondom de kofferbak en aan de deuren! Onder de motorkap moet alles in orde zijn. Ben zelf bij aankoop een aantal bedrijven rond geweest en het valt erg op dat bij sommig auto`s veel roest en veel roet onder de motorkap aanwezig was. Dit kan duiden op een aanrijding brand oververhitting of verkeerd onderhoud.

Ervaring met onderhoud (zelf): Let bij aankoop op de altijd slijtende delen zoals remmen distibutie en vering/demping! Dit is erg kostbaar om te laten doen. Ook als je het zelf doet.

Uitvoering1.7 D Swing
Bouwjaar1997
In bezit1 jaar
KM-stand173.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort5
Motor6
  
  

, datum: 12 februari 2005

Ervaring met Corsa : Bijna 6 jaar rijd ik nu alweer met deze auto. Nog nooit stukken gehad. Inmiddels heb ik weer een nieuwe Corsa besteld. Tjsa het is allemaal weer wat duurder geworden. Maar de dealer gaf me een mooie inruilprijs. Nu 7 weken wachten ben benieuwd.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Nog geen onverwachte kosten gehad. Maar om dit nu in de toekomst te voorkomen toch maar een nieuwe gekocht. O ja ik kan altijd een gratis leenfiets meenemen. Bij een beurt aan de auto.

UitvoeringStrada
Bouwjaar1999
In bezit6 jaar
KM-stand70.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: n.b.

Ervaring met Corsa : Nieuw gekocht maar rijd als een barrel

Uitvoering1.2 16v
Bouwjaar1999
In bezit3 jaar

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor8
  
  

, datum: n.b.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Koppaking al stuk geweest. waterpomp en mij dynamo stuk geweest

Uitvoering1.6d
Bouwjaar1999
In bezit4 jaar
KM-stand155.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort8
Motor7
  
 
 1 

IkWilVanMijnAutoAf
Volkswagen Polo Volkswagen Polo
★★★☆☆
Opel Corsa Opel Corsa
★★★☆☆
Ford Fiesta Ford Fiesta
★★★☆☆
Peugeot 206Peugeot 206
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs