31 mei 2007
Opel Astra TwinTop

Opel Astra TwinTop

Wereldrecord voor Opel Astra TwinTop in Cape to Cape rally

Autozine
31 mei 2007 | De Opel Astra TwinTop krijgt een vermelding in het Guinness Book of Records. Paul Erhardt en Toine Berbers, alias Team Capemen, reden de cabrio/coupe in een recordtijd van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden van Europa tijdens de zware Cape to Cape rally.
AutoCoach

Team Capemen legde de ruim 5.800 km af in 59 uur en 22 minuten, in een felrode Opel Astra TwinTop met een 150 pk sterke 1.9 CDTi-motor. "We zijn heel tevreden over de auto", blikt Paul Erhardt (39) terug. "De Astra TwinTop is mede dankzij zijn sterke dieselmotor een fijne auto om te cruisen over lange afstanden, via buitenwegen en de autobahn. Het elektrisch wegvouwbare stalen dak heeft een groot deel van de reis onder de achterklep doorgebracht", vult Toine Berbers (35) aan: "Alleen op de autobahn hebben we dicht gereden, omdat we op de onbegrensde stukken op topsnelheid reden om zoveel mogelijk tijdwinst te boeken. Tijdens de rest van de route hebben we voornamelijk open gereden".

Opel Astra TwinTop

Voor het eerst in de Cape to Cape rally nam de organisatie een klassement op voor equipes met twee personen. Die klasse is gewonnen door Team Capemen in nog geen 60 uur. Ook in het traditionele driepersoonsklassement is een nieuw record gereden. Beide tijden komen in het Guinness Book of Records.

Alle deelnemers van de Cape to Cape rally moeten zich aan de geldende snelheidslimieten houden. De organisatie controleerde daar streng op. Elke auto was daarom voorzien van een GPS-volgsysteem. Even zag het ernaar uit dat de Opel Astra TwinTop gediskwalificeerd zou worden. "We zouden in Luxemburg te hard hebben gereden", zegt Erhardt. "De maximumsnelheid op de snelweg daar bleek echter, zoals wij vooraf hadden uitgezocht, naar 130 km/uur te zijn verhoogd. Zo zijn we alsnog in de einduitslag opgenomen".

Opel Astra TwinTop
25.000e Opel Astra TwinTop geproduceerd25.000e Opel Astra TwinTop geproduceerd
30 januari 2007
Opel Astra TwinTop nu bij de dealerOpel Astra TwinTop nu bij de dealer
30 mei 2006
Opel maakt prijzen Astra TwinTop bekendOpel maakt prijzen Astra TwinTop bekend
10 januari 2006
Opel Astra TwinTop danst LambadaOpel Astra TwinTop danst Lambada
24 augustus 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum