30 januari 2007
Opel Astra TwinTop

Opel Astra TwinTop

25.000e Opel Astra TwinTop geproduceerd in Antwerpen

Autozine
30 januari 2007 | In de Antwerpse fabriek van GM Belgium liep onlangs de 25.000e Astra TwinTop van de band, nauwelijks 10 maanden nadat de productie in maart vorig jaar van start ging. De wagen in de kleur Star Silver wordt aangedreven door de nieuwe 1.6 ECOTEC-motor en is bestemd voor het Verenigd Koninkrijk.

In Groot-Brittannië werden vorig jaar meer dan 3.800 exemplaren van de Astra TwinTop verkocht. De Duitse markt is echter de belangrijkste voor de Astra TwinTop: daar bezweken vorig jaar meer dan 7.000 klanten voor zijn kwaliteiten. In Nederland zijn 510 Opels Astra TwinTop verkocht.

Opel Astra TwinTop

De Astra TwinTop wordt exclusief in Antwerpen gebouwd en wat bijzonder is, is dat de productie volledig is geïntegreerd in de hoofdassemblagelijn, waarop ook de Astra vijfdeurs, de Astra Stationwagon en de Astra GTC worden geproduceerd. 96% van de productie werd geëxporteerd naar ongeveer 50 landen waar het model wordt verkocht onder de merknamen Opel, Vauxhall, Chevrolet en Holden.

Later dit jaar start de Antwerpse fabriek met de productie van drie- en vijfdeurs versies die in de Verenigde Staten en Canada onder de merknaam Saturn zullen worden verkocht.

Opel Astra TwinTop
IkWilVanMijnAutoAf
Wereldrecord voor Opel Astra TwinTopWereldrecord voor Opel Astra TwinTop
31 mei 2007
Opel Astra TwinTop nu bij de dealerOpel Astra TwinTop nu bij de dealer
30 mei 2006
Opel maakt prijzen Astra TwinTop bekendOpel maakt prijzen Astra TwinTop bekend
10 januari 2006
Opel Astra TwinTop danst LambadaOpel Astra TwinTop danst Lambada
24 augustus 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum