20 mei 2004
 

Opel Astra Stationwagon

Opel Astra binnenkort ook als stationcar

Autozine
20 mei 2004 | Slechts een paar maanden na de introductie van het vijfdeurs model, verwelkomt de Astra-familie een nieuwe aanwinst. De nieuwe Astra Stationwagon maakt zijn debuut op de Internationale Motor Show in Madrid, Spanje (19 tot en met 30 mei 2004). Vanaf juni dit jaar kan de Stationwagon besteld worden en is hij vanaf oktober te zien in de showroom van de Nederlandse Opel-dealers.
AutoCoach

Met een wielbasis van 2.70 meter, 9 cm langer dan de nieuwe vijfdeurs variant en voorgaande Stationwagon-modellen, heeft de Astra Stationwagon met een lengte, breedte en hoogte van respectievelijk 4.51, 1.75 en 1.50 meter en een laadruimte van maximaal 530 liter (volgens het VDA, de Duitse Automotive Industry Association) onder de bagageruimtecover. Door het neerklappen van achterbank en rugleuningen (beide standaard in twee delen - 60:40 - of in de optionele driedeling - 40:20:40 neerklapbaar) kan het laadvolume eenvoudig vergroot worden tot maximaal 1570 liter, aanzienlijk meer dan bij zijn voorganger (1500 liter volgens het VDA).

Opel Astra Stationwagon

Het verstellen van de optionele verschuifbare achterbank zorgt voor een toename van de beenruimte met in totaal 40 mm (26 mm meer dan zijn voorganger), van 897 mm tot 936 mm. De achterbank, met een maximale verstelbaarheid van 105 mm, kan naar voren geschoven worden wanneer er meer bagageruimte is gewenst. Dit zorgt voor een toename van het laadlengte met meer dan 60 mm tot een lengte van 1135 mm in vergelijking met de 1072 mm in de standaarduitvoering. Door de optionele neerklapbare bijrijderstoel kan de maximale laadlengte zelfs vergroot worden tot 2.75 meter.

De Astra Stationwagon, waarvan de productie plaatsvindt in Bochum (Duitsland) en in een later stadium in Antwerpen (Belgie), is leverbaar met dezelfde motorenreeks als het vijfdeurs model. Het aanbod bestaat uit de EcoTec benzine- en dieselmotoren met een cilinderinhoud tussen 1.4 en 2.0 liter, varierend in vermogen van 80 tot 200 pk. Naast de 1.9 CDTi turbodiesel met 150 pk is er de nieuwe 1.9 CDTi met een vermogen van 120 pk die het aanbod van de dieselmotorenreeks in de Astra-modellen brengt tot vier motoren in totaal. Beide 1.9 CDTi turbodieselmotoren zijn leverbaar met een optioneel te bestellen dieselpartikelfilter (DPF). Alle Astra-motoren voldoen reeds aan de strenge Euro-4 emissienormen.

Opel Astra Stationwagon

Standaard is de Astra Stationwagen uitgerust met een handgeschakelde vijfversnellingsbak, met uitzondering van de 1.9 CDTi turbodieselmotoren en de 2.0 Turbo benzinemotoren, die standaard voorzien zijn van een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 1.6-liter benzinemotor is optioneel leverbaar met de nieuwste versie van de semi-automatische brandstofbesparende Easytronic-transmissie. Op de 1.8-liter ECOTEC is optioneel een automatische vierversnellingsbak te bestellen.

Dutchlease
Opel Astra Van nu ook als drie-deursOpel Astra Van nu ook als drie-deurs
7 juni 2007
Opel Astra Stationwagon Van vanaf juniOpel Astra Stationwagon Van vanaf juni
22 maart 2005
Opel Astra Stationwagon bij de dealerOpel Astra Stationwagon bij de dealer
14 oktober 2004
Opel maakt prijzen Astra Station bekendOpel maakt prijzen Astra Station bekend
6 juli 2004
 

Info

Techniek

Prijs

Forum