23 mei 2019
Opel Astra Sports Tourer

Forum Opel Astra Sports Tourer

Reacties van eigenaren

  

, datum: 26 februari 2019

Ervaring met auto: Sinds 2016 in het bezit van een Astra Sporttourer van het model K. Zolang het rijdt is het echt wel en hele fijne reisgenoot waar ik in 2,5 jaar tijd toch al zo 140K mee heb weg gestouwd.

Helaas gaat dit positieve ook gepaard met een hele hoop narigheid. Gezien er inmiddels al echt een berg aan reparaties is uitgevoerd ga ik de niet allemaal benoemen. Feit is zeker wel dat ik nog nooit zo'n kwalitatief slechte auto gereden heb dan de huidige Astra. Ben dan ook echt wel blij dat het een lease is en mij persoonlijk niets kost behalve een hoop tijd en heel veel irritatie.

Uitvoering1.6 Cdti
Brandstofdiesel
Bouwjaar2016
In bezit3 jaar
KM-stand140.000 km
DealerMossel

Betrouwbaarheid3
Comfort3
Motor5
  
  

, datum: 18 december 2018

Ervaring met auto: In de jaren '90 altijd Opel geleased, vanaf 2001-2017 Renault. Nu dan weer een Opel Astra Tourer, (ik had geen andere keus). Wat een drama auto!. Steeds als ik mijn arm op het raamsteuntje leg gaat het jaren '70 knopje van het deurslot naar beneden. Bij de minste vocht is mijn achteruitrij-camera aangeslagen. Het duurt minuten voordat ik een bestemming heb ingevoerd in mijn navigatie. Het ergste is nog de stoel, na jaren heerlijk rond gereden te hebben zonder enige rugpijn is deze nu weer terug. Duitse gruntlicheit zullen ze het noemen. Ik noem het een drama auto.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand8.000 km
DealerStam

Betrouwbaarheid8
Comfort4
Motor7
  
 
Reactie van: Mcampospost, datum: 17 februari 2019

Antwoord: Ik denk dat je een instap model hebt. Ik had een Business Edition waarvan ik de stoel echt top vindt. Rijd nu met Octavia waarvan ik de volgende keer sportstoelen ga nemen, want van deze vind ik ze ook tegenvallen. Heeft niets met Opel te maken. Ik vind het echt een top auto.

  

, datum: 25 april 2018

Ervaring met auto: De stoelen zijn verschrikkelijk. Ik heb de standaard (niet AGR) stoelen. Ik ruil de auto deze week in, en koop NOOIT meer een Opel. De ontwerpers moeten zich schamen.

Uitvoering1.0 Turbo SW
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand14.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort1
Motor6
  
 
Reactie van: D. J. Kann, datum: 2 oktober 2018

Antwoord: Niet zo'n doordachte tekst. Het was een kleine moeite geweest om de stoelen eerst te testen. Dan had u wellicht meteen AGR-stoelen besteld. Overigens zeggen stoelen niets over de rij-eigenschappen en al helemaal niets over het merk Opel, dat zoveel verschillende modellen maakt met even zoveel soorten stoelen.
Dirk-Jan Kann.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 24 februari 2017

Ervaring met auto: Vergeleken met de vorige Astra Sports Tourer, ook met een 1.4 turbo motor, is deze nieuwe Sport Tourer 1.4 turbo een openbaring, nauwelijks te vergelijken met zijn voorganger. De auto ligt als een blok op de weg, maar neemt alle oneffenheden soepel en gemakkelijk.

De motor is zeer snel, soepel en uitermate stil. Inhalen is een fluitje van een cent. Zonder het te merken rijd je snel veel te hard. Op de autobahn zit je zo boven de 200 km/uur volgens de Tom Tom. Een caravan erachter merk je nauwelijks, met uitzondering van het benzinegebruik, maar dat geldt voor alle auto's. Je kunt met deze auto, gebruikmakend van de cruise-control, uitermate zuinig rijden.

Door de stille motor en de prettige, in alle richtingen verstelbare stoelen stap je na uren rijden volkomen fris uit de auto. Ik kan deze ruime auto met zijn zeer lange laadruimte iedereen aanraden.

Uitvoering1.4
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerFred Janssen

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9