16 augustus 2012
Opel Astra sedan

Opel Astra

Opel Astra sedan debuteert in Moskou

Autozine
16 augustus 2012 | Rusland wint aan belang voor Opel. Het is, na Duitsland, de grootste automarkt van Europa. Alleen al vorig jaar werden daar ongeveer 70.000 Opels verkocht. Juist daarom zal de Opel de vierdeurs Astra in wereldpremière gaan op de internationale autotentoonstelling van Moskou (MIAS), van 29 augustus tot 9 september.

Nooit tevoren had Opel, met 1.750 vierkante meter, zo'n grote stand op de tentoonstelling in Moskou. Het is tevens de eerste keer in de historie van Opel dat een wereldpremière in Rusland plaatsvindt. Opel heeft voor de naar verwachting meer dan een miljoen bezoekers nog twee premières in petto voor de Russische markt: de Astra OPC met zijn motor van 206 kW/280 pk en de Mokka waarmee Opel het SUV B-segment betreedt als eerste Duitse fabrikant.

Opel Astra sedan

Met de typische kenmerken van de Astra en een hele reeks technologische innovaties, richt de nieuwe compacte vierdeurs variant van Opel (lengte/breedte/hoogte: 4.658/1.814/1.476 mm) zich tot Oost-Europese klanten. De wielbasis bedraagt 2.685 mm en hij biedt een ruim interieur. De afzonderlijke kofferruimte heeft een volume van 460 liter, dat wil zeggen 90 liter meer dan het vijfdeurs model. De achterbank kan in twee afzonderlijke delen (verhouding 60:40) volledig worden neergeklapt om een laadruimte van maximaal 1.010 liter te creëren.

Opel kondigde eerder al aan dat het zijn motoren grondig zou vernieuwen en de eerste fase van dat plan gaat nu van start. Er zitten drie volledig nieuwe motorfamilies in de pijplijn. De viercilinder benzinemotor met turbocompressor en een cilinderinhoud van 1.598 cc, centrale directe injectie en Start/Stop-technologie is de eerste motor van zijn soort en wordt voorgesteld tijdens zijn debuut in Moskou.

De nieuwe SIDI (spark ignition direct injection) ECOTEC-motor levert een maximumkoppel van 300 Nm. De productiestart is gepland voor het einde van het jaar; Rusland wordt naar verwachting een van de grootste markten.

Opel Astra sedan

Rusland wordt naar verwachting de grootste markt naast Europa met in totaal 3,4 miljoen verkochte voertuigen in 2014. In deze sterk groeiende markt is er veel vraag naar vierdeurs modellen en SUV's. Als alle segmenten samen worden bekeken, gaat meer dan 60 procent van alle in Europa verkochte sedans naar de Russische markt. Vorig jaar koos 51 procent van de klanten in het compacte segment een dergelijke versie.

Opel maakt prijs Astra sedan bekendOpel maakt prijs Astra sedan bekend
25 juni 2012
Opel Astra nu ook als sedanOpel Astra nu ook als sedan
6 juni 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum