1 juni 2015
Opel Astra (2015 - 2021)

Opel Astra

Opel presenteert nieuwe Astra

Autozine
1 juni 2015 | Opel voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de 80-jarige historie van compacte middenklassers. De volledig nieuwe, vijfde generatie Opel Astra bestormt zijn segment met innovaties uit hogere segmenten. Hij maakt gebruik van een geheel nieuw, lichtgewicht platform en is voorzien van  de nieuwste generatie motoren. De nieuwe Opel Astra beleeft zijn wereldpremière op de internationale autoshow van Frankfurt (17 t/m 27 september 2015).

Op zoek naar een Opel Astra?
bynco heeft er 43 vanaf € 11.445,-

Opel Astra (2015 - 2021)

Met dank aan de grondige gewichtsreductie is de nieuwe Opel Astra niet alleen zuiniger, maar ook dynamischer, wendbaarder en comfortabeler dan voorheen. Het gebruik van nieuwe materialen resulteert in een 120 tot 200 kilo lager voertuiggewicht. Alleen de carrosserie weegt al 20 procent minder dan zijn voorganger. De slimme toepassing van ultrasterk, lichtgewicht staal voor onderstelcomponenten zorgt ook voor tientallen kilo's aan gewichtsbesparing.

Opel Astra (2015 - 2021)

Opel levert de nieuwe Astra uitsluitend met de nieuwste generatie benzine- en dieselmotoren. De krachtbronnen met een cilinderinhoud van 1,0- tot 1,6 liter leveren vermogens van 77 kW (105 pk) tot 147 kW (200 pk). Het dieselaanbod begint bij de 1.6 CDTi met 80 kW (110 pk), terwijl de 'instapbenzine' wordt gevormd door de driecilinder 1.0 Turbo met 77 kW (105 pk). Een andere nieuwkomer is de 1.4 Turbo die in de Astra debuteert. De geheel uit aluminium opgetrokken benzinemotor is aanzienlijk lichter dan de huidige 1.4 Turbo en belooft een  laag geluidsniveau. Met een vermogen van 107 kW (145 pk) en een maximumkoppel tot 250 Nm tussen 1.800 en 4.000 t/min claimt de 1.4 Turbo een heel levendig karakter. Directe brandstofinspuiting in combinatie met turbotechniek en een geringe interne wrijving zouden daarbij zorgen voor een felle reactie op het gaspedaal en lage verbruikscijfers.

Opels designfilosofie 'Sculptural Artistry meets German Precision' komt ook bij de vijfde generatie Astra tot uiting. Een opvallende kenmerk is de zwarte C-stijl, waardoor het dak deels lijkt te zweven. De kenmerkende Opel-grille en de hightech koplampen en achterlichten versterken de visuele breedte van de auto. En dat terwijl de nieuwe Opel Astra compacter is dan zijn voorganger. De lengte van 4,37 meter (-5 cm) en hoogte van 1,46 meter (-2,6 cm) hebben een positieve invloed op luchtweerstand. De Cw-waarde daalde tot minder dan 0,30.

Opel Astra (2015 - 2021)

Ondanks de compactere buitenmaten en de twee centimeter kortere wielbasis groeide het interieur. Dankzij de slimme indeling en de nieuw ontworpen stoelen hebben passagiers achterin zelfs 3,5 cm meer beenruimte. In het   interieur is veel aandacht voor detail en afwerking en het aantal schakelaars en bedieningsknoppen is tot het minimum teruggebracht. Centraal in het midden is een groot touchscreen gemonteerd.

De Astra is het eerste nieuwe Opel-model dat is uitgerust met de persoonlijke connectiviteit- en service-assistent Opel OnStar. Het systeem alarmeert bijvoorbeeld automatisch hulpdiensten als de airbags worden geactiveerd. Ook biedt het 24/7 toegang tot hulp en persoonlijke assistentie. Met Opel OnStar fungeert de Opel Astra zelfs als een 4G LTE mobiele Wi-Fi-hotspot waarbij  tot wel zeven apparaten tegelijkertijd kunnen worden gekoppeld. Tevens debuteert de nieuwste generatie van Opels IntelliLink infotainmentsysteem in de nieuwe Astra. Dankzij de software van Apple CarPlay en Android Auto was het koppelen van een smartphone nog nooit zo eenvoudig.

Opel Astra (2015 - 2021)
AutoCoach

Met de IntelliLux LED Matrix-verlichting maakt Opel opnieuw geavanceerde techniek bereikbaar voor een groot publiek. De bijzondere, optionele koplampen van de nieuwe Opel Astra maken gebruik van de nieuwste generatie LED's met een zeer hoge lichtintensiteit. In de koplampen zijn zestien individuele LED-units (acht per koplamp) opgenomen. Die werken optimaal samen en vormen een krachtige lichtbundel. Zodra de auto de bebouwde kom verlaat, wordt automatisch continu grootlicht gevoerd. De frontcamera 'Opel Eye' scant de omgeving en stuurt de LED-units zodanig aan dat medeweggebruikers niet verblind worden. De lichtbundel van de LED Matrix-koplampen kan zeer nauwkeurig worden aangepast aan de verkeerssituatie door een of meerdere LED-units uit te schakelen.

Opels IntelliLux LED Matrix-verlichting draagt vooral bij aan de veiligheid en het comfort van de nieuwe Opel Astra. Het zeer heldere LED-grootlicht zorgt voor aanzienlijk beter zicht. Bij een snelheid van 80 km/u zijn objecten 30 tot 40 meter eerder zichtbaar dan bij halogeen- of xenondimlicht. Dat komt overeen met een 1,5 seconden langere reactietijd.

Opel Astra (2015 - 2021)

Behalve Opel OnStar, IntelliLink en IntelliLux kunnen toekomstige Astra-eigenaren ook uitkijken naar een reeks innovatieve assistentiesystemen die zowel het comfort als de veiligheid naar een hoger niveau tillen. Denk aan Dode Hoek Sensor, Traffic Sign Assistant, Active Lane Keep Assist en Lane Departure Warning. De Astra komt ook met afstandmeting tot de voorligger en Forward Collision Alert met Collision Imminent Braking, die automatisch een remingreep uitvoert als een botsing dreigt. De Advanced Park Assist parkeert de auto automatisch na een druk op de knop, terwijl de achteruitrijcamera zorgt voor goed zicht als de achteruitversnelling is ingeschakeld.

Het comfort van de Opel Astra wordt niet alleen bepaald door het intelligente onderstel, de fluisterstille motoren en de geavanceerde assistentievoorzieningen. Ook de AGR-gecertificeerde stoelen met de best mogelijke ergonomie dragen daaraan bij. Aan de bestuurderszijde kan nu een 18-voudig verstelbare stoel worden gemonteerd, inclusief massagefunctie en ventilatie. De stoel is zelfs in breedte verstelbaar. Een elektrisch verwarmbare achterbank is optioneel.

Opel maakt prijzen Astra 2020 bekendOpel maakt prijzen Astra 2020 bekend
16 augustus 2019
Opel Astra ondergaat facelift 2020Opel Astra ondergaat facelift 2020
3 juli 2019
Adaptive Cruise Control voor Opel AstraAdaptive Cruise Control voor Opel Astra
13 december 2016
Opel Kadett viert tachtigste verjaardagOpel Kadett viert tachtigste verjaardag
20 oktober 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum