15 oktober 2015
Opel Astra (2015 - 2021)

Opel Astra TCR

Opel presenteert Astra TCR

Autozine
15 oktober 2015 | Opel heeft tijdens de internationale presentatie van TCR op het Circuit Jules Tacheny in Mettet, België, op 15 oktober de nieuwe toerwagen voor privéteams onthuld. De Astra TCR dicht bij de productieversie van de nieuwe Astra. Met de Astra TCR kunnen privéteams zowel aan sprintraces als aan langeafstandsraces (zoals de 24-uursrace op de Nürburgring) deelnemen, zonder dat technische aanpassingen nodig zijn.

Op zoek naar een Opel Astra?
bynco heeft er 36 vanaf € 11.645,-

Opel Astra (2015 - 2021)

De vijfdeurs Astra wordt aangedreven door een tweeliter turbomotor die 243 kW (330 pk) levert en een maximumkoppel van 420 Nm. De Astra TCR heeft een leeggewicht van 1.200 kilogram. Het vermogen wordt naar de voorwielen overgebracht via een sequentiële zestraps sporttransmissie en een dubbele koppeling. De coureur schakelt met schakelpeddels aan het stuur. Als de bestuurder terugschakelt, zorgt een geautomatiseerd dubbel ontkoppelingssysteem voor stabiliteit.

Opel Astra (2015 - 2021)

De Astra TCR is aan de voorzijde voorzien van remschijven van 378 mm doorsnee en remklauwen met zes zuigers. Achter monteert Opel remschijven van 265 mm en remklauwen met twee zuigers. De coureur kan de rembalans regelen vanuit de cockpit.

Het onderstel kan volledig worden afgesteld en wordt geleverd met moderne schokdempers. De aerodynamica is ook aan te passen aan de uiteenlopende eisen die diverse circuits stellen. De aanpasbare frontsplitter en achterspoiler zijn uit kostenoverwegingen op basis van de reglementen standaardonderdelen, die identiek zijn voor alle TCR-auto's. Elektronische hulpsystemen zoals ABS en ESP zijn niet toegestaan.

Om te zorgen dat de klantenteams hun Astra TCR meerdere seizoenen kunnen gebruiken zonder technische aanpassingen te moeten doorvoeren, wordt de auto geleverd met voorzieningen die de FIA (de internationale autofederatie) vanaf seizoen 2017 verplicht stelt. De veiligheidsbrandstoftank met een inhoud van 100 liter is er daar een van.

De TCR biedt Opel een platform om zijn nieuwe volumemodel in races te promoten in de voor de Astra belangrijke markten. Dat zijn onder meer diverse nationale kampioenschappen, zoals de Duitse TCR-competitie (ADAC TCR Germany). Maar ook het Europese kampioenschap biedt Opel en zijn privéteams een oefenveld. Het drieledige concept (nationale kampioenschappen, het Europese en het Aziatische kampioenschap én de wereldwijde TCR International Series) stelt deze teams in staat om hun raceauto overal ter wereld te gebruiken.

De Opel Astra TCR is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Kissling Motorsport in Bad Münstereifel, sinds vele jaren een partner van Opel. De eerste tests staan gepland voor eind oktober. Vanaf februari volgend jaar worden de eerste Opels Astra TCR afgeleverd aan privéteams. De raceklare Astra TCR is verkrijgbaar voor de prijs van € 95.000,- (excl. BTW).

AutoCoach
Opel maakt prijzen Astra 2020 bekendOpel maakt prijzen Astra 2020 bekend
16 augustus 2019
Opel Astra ondergaat facelift 2020Opel Astra ondergaat facelift 2020
3 juli 2019
Adaptive Cruise Control voor Opel AstraAdaptive Cruise Control voor Opel Astra
13 december 2016
Opel Kadett viert tachtigste verjaardagOpel Kadett viert tachtigste verjaardag
20 oktober 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum