2 december 2015
Opel Astra (2015 - 2021)

Opel Astra (2015 - 2021)

Vijf EuroNCAP sterren voor Opel Astra

Autozine
2 december 2015 | Euro NCAP heeft aan de nieuwe Opel Astra de maximale veiligheidsscore van vijf sterren toegekend. Het is een bewijs dat het totale pakket veiligheidsvoorzieningen en assistentiesystemen in de nieuwe Opel Astra bijzonder effectief is. Op elk vlak, dus voor inzittendenbescherming, veiligheid voor kinderen, voetgangersveiligheid en veiligheidsassistentie behaalde de Astra uitstekende resultaten.

Op zoek naar een Opel Astra?
bynco heeft er 47 vanaf € 11.445,-

Opel Astra (2015 - 2021)

Bij het ontwikkelen van nieuwe modellen kijkt Opel vooral naar veiligheid en bescherming in echte verkeerssituaties en bij aanrijdingen in de praktijk. Passieve en actieve veiligheidssystemen zijn daardoor gericht op de realiteit van alledag.

Opel Astra (2015 - 2021)

De Astra heeft een uiterst stabiel passagierscompartiment, dat bij een aanrijding minimaal vervormt en inzittenden maximaal beschermt. Het compartiment is tevens aan alle kanten voorzien van energie absorberende zones, die de impact van de klap verzachten door op een van te voren nauwkeurig uitgestippelde manier te vervormen. Airbags voorin, zijairbags en gordijnairbags bieden aanvullende bescherming, samen met dubbele gordelspanners, spankrachtbegrenzing en 'anti-submarining' stoelzittingen.

De nieuwe Astra valt op door een zeer groot aantal actieve veiligheids- en bestuurdersassistentiesystemen, die de kans op een aanrijding en letsel sterk verkleinen. Dat zijn: Lane Departure Warning met Lane Keep Assist,  Automated Emergency Braking, Integrated Brake Assist, Forward Collision Alert en Following Distance Indication. Al deze systemen krijgen informatie van de Opel Eye camera, die bovenin achter de voorruit is geplaatst, en is voorzien van monocameratechnologie.

Opel Astra (2015 - 2021)

Deze techniek is uniek in dit segment en de nieuwe Astra is ook het eerste model van Opel dat hiermee is uitgerust. Ook Dode Hoek Waarschuwing en de geavanceerde IntelliLux LED matrixkoplampen dragen bij aan de veiligheid, net als Traffic Sign Detection system en de optionele "beschermengel" Opel OnStar die nog meer veiligheid onderweg bieden.

AutoCoach
Opel maakt prijzen Astra 2020 bekendOpel maakt prijzen Astra 2020 bekend
16 augustus 2019
Opel Astra ondergaat facelift 2020Opel Astra ondergaat facelift 2020
3 juli 2019
Adaptive Cruise Control voor Opel AstraAdaptive Cruise Control voor Opel Astra
13 december 2016
Opel Kadett viert tachtigste verjaardagOpel Kadett viert tachtigste verjaardag
20 oktober 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum