20 januari 2019
Feedback
Nissan X-Trail

Forum Nissan X-Trail

Reacties van eigenaren

  

, datum: 4 januari 2019

Ervaring met auto: Wagen nieuw gekocht in 2016, nu 2 jaar in bezit. Over het algemeen vrij tevreden. Ruim en comfortabel, uitstekend om te reizen. Zeer acceptabel verbruik : 7 l

Minpunten zijn:
- terugval van vermogen na opschakelen
- hill assist werkt niet goed
- interval ruitenwisser werkt zeer slecht

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 DIG-T Tekna
Bouwjaar2016
In bezit2 jaar
KM-stand65.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 29 november 2018

Ervaring met auto: Nieuw aangeschaft in juli 2018. Motor vermogen valt sterk tegen, veel schakelen en hoog in de toeren rijden, wil je een beetje met het verkeer meekunnen gaan. Bij een lichte heuvel op moet je echt gaan schakelen.

Problemen vanaf de aflevering;
- zwaar verouderd navigatie systeem (5 jaar oud) na bezoek aan garage nieuwe SD card gehad.
- USB met muziek slaat over
- iPod ( classic 120 gb) werkt niet. Na het inlezen van de iPod index, wat circa 3 kwartier duurt, krijg je een error en staat alles vast. Oplossing motor opnieuw starten.
- Voetschakelaar van de achterklep weigert meer dienst dan dat hij het doet.
- Google "sent to car" na circa 2,5 maand heeft de helpdesk deze werkend gekregen.

Reageer Nieuw
Uitvoering1,6 N Connecta
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand8.000 km
DealerVKV

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor3
  
  

, datum: 25 april 2018

Ervaring met auto: Ik rijd nu ruim 2 jaar in de X-Trail en ben erg tevreden. Het is een heel fijn en comfortabel rijdende auto. De motor is voldoende sterk om vlot in het verkeer mee te kunnen komen en doet zijn werk in redelijke stilte. Voorts alle denkbare technische snufjes aan boord. Prima zicht rondom bij inparkeren dankzij de camera's.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 DIG-T Tekna
Bouwjaar2016
In bezit2 jaar
KM-stand42.000 km
DealerUrsem

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 26 oktober 2017

Ervaring met auto: Zeer comfortabele auto, met veel luxe accessoires, fijne elektrisch verstelbare stoelen. Voor iemand van 1,8 m lengte zitten deze stoelen veel beter dan de meeste Duitse autonulls want die hebben meestal een te hoge rugleuning en te lange zitting. Door de hogere zit stap je na langere autorit ook zonder stijf gevoel uit de auto. Zeer veel ruimte op zowel de achterbank als in de bagageruimte.

En ook heel fijn als trekauto met een caravan. Doordat de X-Trail hoger is dan een stationwagon heb ik nu geen last meer dat de dissel van de caravan over verkeersdrempels schuurt.

Het dashboard is overzichtelijk en alles is zeer gebruiksvriendelijk en praktisch. Alleen het Nissan Connect systeem is vrij beperkt. Wat wel handig is, is dat je een willekeurige POI op google zoekt, en dit werkt ook prima met je stem. Roep de naam van een restaurant en de plaats en de navigatie brengt je ernaar toe. Enig minpuntje hierbij is wel dat dit alleen kan als je stilstaat. Het elektrische schuifdak wordt door mij ook veelvuldig gebruikt. Alles bij elkaar is de X-Trail een echte aanrader. Tov de concurrenten (grote SUV's) scoort deze het beste op een combinatie van prijs, luxe, ruimte, accelleratie, trekkracht en rijcomfort.

Nieuw
Uitvoering1.6 Dig T Bussiness
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerVKV

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: G. Ghuizing, datum: 7 november 2017

Antwoord: Ook ervaring met optrekken met caravan vanuit stilstand op steile hellingen en de auto rijdend houden op hellingen?

 
Reactie van: Rivisser, datum: 29 augustus 2018

Antwoord: Met mijn pas gekochte X-Trail van januari 2017 kostte het veel moeite mijn Knaus (beladen 1500kg) om vanuit stilstand een helling op te komen. Op de camping in Mamer (Luxemburg) lukte het zelfs niet. Heeft plezier van mijn nieuwe aanschaf een flinke domper gegeven.

Reageer
  

, datum: 1 oktober 2016

Ervaring met auto: Dit is inmiddels mijn 5e Nissan X-trail. To.v. de vorige modellen is de huidige X-trail sterk verbeterd. De wegligging is echt goed, het verbruik is door de veranderde vormgeving sterk gereduceerd, de auto is heerlijk ruim en de auto zit vol met accessoires die je al dan niet waardeert. Verkeersbord herkenning, diverse rijhulp systemen, indicatie bandenspanning, lane assist, bi-led koplampen, dakrails, intelligent key, elektrisch schuifdak etc. De zit, op de leren stoelen, is prima, je hebt een goed overzicht over het andere verkeer. De auto is heerlijk ruim, met deze auto heb je eigenlijk nooit een dakkoffer nodig.

Minpunten: het vorige model had in/bovenop het dashboard zo'n handig opbergvak en de dubbele bodem met schuifla werd veel door mij gebruikt.

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 Dig T Tekna
Bouwjaar2015
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerBunte

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 1 oktober 2016

Ervaring met auto: Waarom een X-trail en geen Qashqai. De X-trail is op alle punten ruimer en mag meer trekken (ingeval van caravan)! Verder is de X-trail een sublieme reisauto. Ook na langere ritten stap je met een goed gevoel uit de auto. Voordeel is en blijft dat je bij dit soort auto's over het overige verkeer heenkijkt, wat autorijden en stuk aangenamer maakt. Verders is de zit in de auto comfortabel, het dashboard overzichtelijk en de cruise-control een uitkomst. Airco werkt prima, eventueel kan het elektrisch schuifdak ook nog verkoeling bieden. Het verbruik is t.o.v. het vorige model sterk verbeterd!

Reageer Nieuw
Uitvoering1.6 Dig T Tekna
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerBunte

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8