13 mei 2004
 

Nissan Terrano II

Nissan Terrano gewzijgd voor modeljaar 2004

Autozine
13 mei 2004 | De Nissan Terrano heeft een rijkere uitrusting gekregen en het kleurenaanbod voor dit model is uitgebreid. Het stoere uiterlijk van de populaire alleskunner bleef gelijk, de veranderingen zijn in het interieur te vinden.

De Terrano kent twee carrosserievarianten: de korte driedeursuitvoering legt het accent op sportiviteit, de lange vijfdeursversie spreekt gebruikers aan die belang hechten aan veel binnenruimte. Voor de aandrijving staan twee viercilinder dieselmotoren klaar: een 92 kW/125 pk sterke 2,7-litermotor en een 113 kW/154 pk sterke 3,0-litermotor. Beide krachtbronnen zijn voorzien van een turbo met intercooler.

Nissan Terrano II

De wijzigingen aan de Terrano zijn beperkt gebleven tot details, terwijl de basisuitvoering Comfort is komen te vervallen. Het leveringsprogramma begint nu met de Sport, gevolgd door de Luxury en de Elegance. Bij de Sport- en Luxury-versies is de interieurbekleding van duurzame stof, terwijl de stoelen en banken van de Elegance-uitvoering bekleed zijn met geperforeerd leer.

Voor extra comfort is stoelverwarming standaard op de Elegance-uitvoering. Net als de deurpanelen, het tapijt en het dashboard is de bekleding van alle versies uitgevoerd in de kleur zwart. Voor alle uitvoeringen geldt dat de middenconsole is afgewerkt in titanium look. Ook zijn alle Terrano's uitgerust met airconditioning. In de Luxury-uitvoering zorgt een radio/cd-speler voor de muziek, de Elegance-versies zijn uitgerust met een radio/cassettespeler in combinatie met een cd-wisselaar. Omwille van de veiligheid worden de belangrijkste functies van de audio-installatie bediend vanaf het stuurwiel.

Met uitzondering van de Sport-versies zijn alle Terrano's uitgerust met lichtmetalen 17-inchvelgen en extra donker getint privacy-glas. De koplampsproeiers en de aluminium sidesteps op de Elegance-uitvoering geven de Terrano niet alleen een stoerder uiterlijk, ze bewijzen ook hun nut in het dagelijkse gebruik. Het kleurenpalet voor de Nissan Terrano is uitgebreid met een aantal kleuren die al bekend zijn van andere Nissan-modellen.

De vernieuwde Nissan Terrano staat nu in de showroom. De prijzen starten met 23.575 euro exclusief BTW/BPM voor de 2.7 Tdi 3-drs Sport Base VAN-uitvoering.

XLLease
Nissan vernieuwt de Terrano IINissan vernieuwt de Terrano II
2 maart 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum