7 april 2008
Nissan Qashqai+2 (2008 - 2013)

Nissan Qashqai+2

Nissan introduceert Qashqai+2

Autozine
7 april 2008 | Met de komst van de Qashqai+2 krijgt Nissans crossover concurrentie uit eigen huis. Dankzij een grotere wielbasis en langere carrosserie biedt het interieur van de Qashqai+2 genoeg ruimte voor een derde zitrij.
AutoCoach

Tot aan de A-stijl komt de carrosserie van de Qashqai+2 overeen met die van de gewone Qashqai. De wielbasis van de Qashqai is met 135 mm verlengd tot 2.765 mm. De totale lengte van de Qashqai+2 bedraagt 4.526 mm, een verschil van 211 mm met de vijfpersoons-uitvoering. Verder hebben de ontwerpers, voor voldoende hoofdruimte op de derde zitrij, de daklijn aan de achterzijde verlengd en opnieuw vormgegeven. Daardoor hebben ook de passagiers op de voorste en middelste zitrij meer hoofdruimte. En dankzij de langere wielbasis is er bij de middelste zitplaatsen 23 mm meer knieruimte.

Nissan Qashqai+2 (2008 - 2013)

De vormgeving van de voor- en achterportieren is gewijzigd. De meer rechthoekige raamstijlen van de voorportieren sluiten aan bij de nieuwe daklijn terwijl de achterportieren volledig nieuw zijn – 135 mm langer en eveneens met meer rechthoekige raamstijlen. Andere nieuwe stijlelementen zijn de grotere zijruiten in het achterste gedeelte van de auto, waardoor de passagiers op de derde zitrij zich in een lichtere, meer ruimtelijke omgeving bevinden. Verder onderscheidt de zevenzitter zich van de vijfzitter door een nieuwe achterklep met een ruit die verder naar beneden doorloopt. De achterbumper en de slanke nieuwe grille zijn ook exclusief voor de Qashqai+2 ontworpen.

Om nog meer licht in het interieur binnen te laten, is de Qashqai+2 standaard uitgerust met een panoramisch glazen dak. Het vaste dak is 140 mm langer geworden. Met een druk op de functietoets van het zonnescherm opent dit volledig elektrisch. Dakrails zijn standaard op de Qashqai+2 terwijl de duurdere uitvoeringen privacyglas hebben vanaf de B-stijl.

Nissan Qashqai+2 (2008 - 2013)

Afgezien van de styling lag de nadruk van Nissans design op het achterste deel van de auto, met als doel om de Qashqai+2 zo flexibel, praktisch en comfortabel mogelijk te maken. De verlengde achterportieren maken de instap makkelijker terwijl de achterste zitplaatsen beter bereikbaar zijn dankzij aanpassingen aan de middelste zitrij. De rugleuning was al neerklapbaar, maar de bank is nu ook in de lengterichting verschuifbaar zodat meer ruimte ontstaat om in te stappen.

In totaal is de voorste achterbank over een lengte van 100 mm te verschuiven. De rugleuning is in drie ongelijke delen neerklapbaar, in de verhouding 40:20:40, terwijl die van de vijfzits Qashqai neerklapt in de verhouding 60:40. In de Qashqai+2 kan de hoek van de rugleuning over 15 graden versteld worden, met negen standen tussen de 10 en 25 graden. De centrale zitplek van de bank kan omgeklapt ook als armsteun dienen, waarin een 12-voltaansluiting, twee bekerhouders en een afgesloten opbergvak opgenomen zijn.

Nissan Qashqai+2 (2008 - 2013)

Op de derde zitrij kunnen kinderen en volwassenen tot 1,60 meter zitten. Voor de hoek van de rugleuning is er keus uit zeven standen en deze is volledig neerklapbaar om extra bagageruimte te creëren. Het is niet nodig om eerst de hoofdsteunen te verwijderen. Door aan een lusje te trekken vouwt de bank zich in de verhouding 50:50 op. Zo ontstaat een grote en vlakke laadvloer voor 500 liter aan bagage, 90 liter meer dan in de Qashqai. Dankzij de nieuwe achterklep en het gewijzigde interieur is de tildrempel van de Qashqai+2 met 13 mm verlaagd tot 770 mm, terwijl de laadruimte met een totale breedte van 1.186 mm met maar liefst 224 mm is toegenomen. Onder de laadvloer bevindt zich een opbergruimte voor onder meer de tonneau cover.

Technisch komt de Qashqai+2 grotendeels overeen met de Qashqai en beide modellen rollen gezamenlijk van de band in de uiterst productieve Nissan-fabriek in Sunderland, Groot-Brittannië. De instellingen van de ophanging en stuurbekrachtiging zijn voor de Qashqai+2 aangepast aan het 100 kilogram extra gewicht van de langere carrosserie. Er is keus uit twee benzinemotoren (1.6 en 2.0) en twee dieselkrachtbronnen (1.5 dCi en 2.0 dCi). Beide 2,0-litermotoren zijn te combineren met vierwielaandrijving, Nissans All Mode 4x4-systeem.

Nissan Qashqai+2 (2008 - 2013)

Details over de beschikbare uitrustingniveaus en prijzen volgen in de aanloop naar de marktintroductie in oktober van dit jaar.

IkWilVanMijnAutoAf
Nissan Qashqai+2 ook op grijs kentekenNissan Qashqai+2 ook op grijs kenteken
26 augustus 2009
Nieuwe uitrusting voor Nissan QashqaiNieuwe uitrusting voor Nissan Qashqai
5 mei 2009
Nissan wijzigt programma QashqaiNissan wijzigt programma Qashqai
2 april 2009
Nissan vergroot productie QashqaiNissan vergroot productie Qashqai
6 november 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum