7 maart 2017
Nissan Qashqai (2014 - 2021)

Nissan Qashqai (2014 - 2021)

Nissan Qashqai ondergaat facelift

Autozine
7 maart 2017 | Nissan heeft op de Autosalon in Genève 2017 de vernieuwde QASHQAI onthuld. Het ontwerp is weer helemaal actueel, het interieur heeft een hoger kwaliteitsniveau en de prestaties zijn verbeterd. En het is de eerste Nissan die in Europa leverbaar is met ProPILOT, een systeem dat autonoom rijden op de snelweg mogelijk maakt.

Op zoek naar een Nissan Qashqai?
bynco heeft er 249 vanaf € 14.590,-

Nissan Qashqai (2014 - 2021)

De Nissan QASHQAI profiteert van technologie die onder de noemer van Nissan Intelligent Mobility is ontwikkeld. Een strategie die is gericht op emissievrije mobiliteit van de toekomst en op het volledig voorkomen van ongelukken met verkeersslachtoffers. Vanaf begin 2018 komt de nieuwe QASHQAI beschikbaar met ProPILOT, het systeem dat een hoger niveau van autonoom rijden mogelijk maakt. ProPILOT kan het sturen, accelereren en remmen op een rijbaan van de snelweg overnemen. De nieuwe technologie biedt bestuurders meer zelfvertrouwen en meer veiligheid.

Nissan Qashqai (2014 - 2021)

De wijzigingen zijn het meest zichtbaar in het interieur. Een verbeterde ergonomie, materialen van een hogere kwaliteit en geavanceerde technologie maken de QASHQAI aantrekkelijker. Een voorbeeld hiervan is ook de nieuwe top-uitvoering, Tekna+. Hiervan zijn de stoelen bekleed met zacht nappa-leer en zogenaamde 3D-stiknaden.

Een andere innovatie is het D-vormige multifunctionele stuur met satijnchromen elementen. Het is voorzien van een vierweg keuzeknop waarmee de bestuurder de combimeter-display kan bedienen. Dit is intuïtiever, zodat de bestuurder zijn blik minder van de weg hoeft te halen.

Het NissanConnect infotainment-systeem, waaronder ook de DAB digitale radio en het satellietnavigatiesysteem vallen, is voorzien van een nieuwe gebruikersinterface. Ook is er een nieuwe optie: een audiosysteem van BOSE met zeven luidsprekers.

Nissan Qashqai (2014 - 2021)

Nissan heeft het uiterlijk ook opgefrist. De aanpassingen betreffen een compleet nieuw front waarin Nissans nieuwe V-motion grille de aandacht opeist. De bumper en de motorkap zijn eveneens nieuw ontworpen. Verder is de voorkant getooid met nieuwe koplampen. Die zijn onder meer herkenbaar aan een groter onderscheid tussen de versies met halogeen- en die met led-verlichting. Ook de boemerangvormige led-dagrijverlichting valt op.

Alle elementen van het aangepaste front dragen bij aan de uitstraling van de QASHQAI, terwijl de toevoeging van adaptieve koplampen bijdraagt aan de veiligheid bij het rijden in het donker. Ook van achteren gezien is de nieuwe QASHQAI direct herkenbaar aan lichtunits die doen denken aan een boemerang. Ze zijn voorzien van een 3D-lens die de vormgeving accentueren.

Om de uitstraling van de nieuwe QASHQAI te benadrukken, heeft Nissan twee nieuwe kleuren aan het palet toegevoegd: Vivid Blue (het exemplaar op de stand in Genève) en Chestnut Bronze. Nieuwe lichtmetalen wielen, in diameter variërend van 17 tot maar liefst 19 inch, completeren de uiterlijke vernieuwing.

Nissan Qashqai (2014 - 2021)
AutoCoach

Het rijgedrag is dankzij een aantal aanpassingen naar een hoger niveau getild. Ze betreffen het onderstel, de demping en de besturing die gezamenlijk voor nog meer verfijning zorgen. Ook de passagiers van de nieuwe QASHQAI krijgen een meer premium ervaring door de toepassing van nieuwe geluids- en trillingsdempende materialen en de toepassing van dikker glas. Die houden motorgeluid, bandengeluid en windgeruis effectief buiten het interieur.

Ondanks alle aanpassingen is de luchtweerstandscoëfficiënt van de Nissan QASHQAI gehandhaafd op een Cw-waarde van 0,30. Met een CO2-uitstoot van 99 g/km (voor de 1.5 dCi met 110 pk) blijft de QASHQAI bovendien ook op het gebied van efficiency sterk in zijn segment. Al deze innovaties dragen bij aan lage exploitatiekosten.

Sinds zijn introductie in 2007 staat de Nissan QASHQAI centraal in Nissans Intelligent Driving technologie. Met de nieuwe QASHQAI zet Nissan op dit gebied opnieuw stappen. Zo breidt Nissan op de QASHQAI Intelligent Emergency Braking uit met Pedestrian Recognition. Daarnaast is Rear Cross Traffic Alert, dat het risico op schade bij parkeermanoeuvres vermindert, voor het eerst op de QASHQAI verkrijgbaar. Uiteraard blijft de QASHQAI leverbaar met systemen die hun bijdrage naar een fijner en veiliger rijgedrag al uitgebreid bewezen hebben, zoals Traffic Sign Recognition, Driver Attention Alert, Intelligent Park Assist, Intelligent Around View Monitor, Blind Spot Warning en Lane Departure Warning.

Nissan Qashqai (2014 - 2021)
Nieuwe dieselversies voor Nissan QASHQAINieuwe dieselversies voor Nissan QASHQAI
27 februari 2019
Nissan introduceert Qashqai N-MotionNissan introduceert Qashqai N-Motion
5 februari 2019
Nieuwe motor voor Nissan QASHQAINieuwe motor voor Nissan QASHQAI
19 oktober 2018
Nieuwe dieselmotor voor Nissan QASHQAINieuwe dieselmotor voor Nissan QASHQAI
25 september 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum