7 november 2013
Nissan Qashqai (2014 - 2021)

Nissan Qashqai

Nissan onthult nieuwe Qashqai

Autozine
7 november 2013 | Nissan presenteert de nieuwe Qashqai, de opvolger van het model dat sinds 2007 een unieke positie bekleedde in het Crossover-segment. Van de Qashqai zijn zo'n twee miljoen exemplaren verkocht. De nieuwe Qashqai is 49 mm langer dan zijn voorganger en fractioneel lager en breder. De Crossover-stijl is gehandhaafd, net als de compacte afmetingen en de verhoogde zitpositie.

Op zoek naar een Nissan Qashqai?
bynco heeft er 249 vanaf € 14.590,-

Nissan Qashqai (2014 - 2021)

Net als bij elke nieuwe Nissan is de Qashqai voorzien van een compleet pakket assistentiesystemen voor de bestuurder. Ze vormen samen het Nissan Safety Shield. Het gaat om Front Collision Avoidance, Driver Attention Support, Intelligent Park Assist en Traffic Sign Recognition.

Nissan Qashqai (2014 - 2021)

Voor de nieuwe Qashqai is een serie nieuwe motoren ontwikkeld. Elke krachtbron is voorzien van turbotechniek om bij een relatief kleine cilinderinhoud toch een hoog vermogen te bereiken bij een gunstig brandstofverbruik en een CO2-emissie vanaf 99 g/km.

Ook de flinke gewichtsreductie draagt bij aan de efficiency van de nieuwe Qashqai. Bij sommige uitvoeringen is een gewichtsverlaging bereikt van 40 kilogram, ondanks een uitgebreidere uitrusting.

Nissan Qashqai (2014 - 2021)

De voorwielaangedreven versies nemen historisch gezien het grootste aandeel in de verkopen voor hun rekening. Toch levert Nissan ook van het nieuwe model een vierwielaangedreven ALL-MODE 4x4-i-versie. Er is keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak en de geheel nieuwe, automatische "Xtronic"-transmissie.

De veelzijdigheid blijft een belangrijk kenmerk. De binnenruimte is toegenomen en ook de bagageruimte is groter dankzij een in hoogte verstelbare vloer. Ook is er een bergruimte voor de hoedenplank, voor wanneer die niet in gebruik is.

Nissan Qashqai (2014 - 2021)

De nieuwe Qashqai is het eerste model op basis van het CMF-platform (Common Module Family) van de Alliantie Renault-Nissan. Het ontwerp en de technische ontwikkeling is volledig in Europa uitgevoerd door Nissan Design Europe (Londen) en het Nissan Technical Centre Europe (met vestigingen in Cranfield in Groot-Brittannië en in het Spaanse Barcelona). De nieuwe Qashqai wordt geproduceerd in de Nissan-fabriek in  Sunderland in Groot-Brittannië. Verder hebben Nissans designers en ingenieurs in Atsugi in Japan bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe Qashqai.

Nieuwe dieselversies voor Nissan QASHQAINieuwe dieselversies voor Nissan QASHQAI
27 februari 2019
Nissan introduceert Qashqai N-MotionNissan introduceert Qashqai N-Motion
5 februari 2019
Nieuwe motor voor Nissan QASHQAINieuwe motor voor Nissan QASHQAI
19 oktober 2018
Nieuwe dieselmotor voor Nissan QASHQAINieuwe dieselmotor voor Nissan QASHQAI
25 september 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum