2 februari 2010
Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Nissan verhoogt productie Qashqai

Autozine
2 februari 2010 | De Nissan-fabriek in het Engelse Sunderland stelt voor de tweede keer een extra ploegendienst in om te beantwoorden aan de grote vraag naar de Nissan Qashqai. Bovendien is de fabriek in Sunderland voor het twaalfde jaar op rij de grootste autoproducent van het Verenigd Koninkrijk. Met bijna 200.000 stuks was de Nissan Qashqai het afgelopen jaar de meest geproduceerde auto van de fabriek in Sunderland. Sinds de lancering van het veelgeprezen model in 2007 zijn er in Sunderland al meer dan een half miljoen Nissans Qashqai vervaardigd.

Trevor Mann, Senior Vice President van Nissans productiefaciliteiten in Europa: "Ons personeel heeft het afgelopen jaar ontzettend hard gewerkt om aan de grote vraag naar Nissans Qashqai te voldoen. Het aantal orders voor het eerste halfjaar van 2010 is echter zo groot, dat het onmogelijk is om deze in twee ploegendiensten te realiseren. Dit voorjaar wordt bovendien de nieuwe Qashqai gelanceerd. Reden genoeg dus om een extra ploegendienst voor de Qashqai in te stellen. Hierdoor kunnen we de auto's sneller leveren aan de klant".

Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Vanaf mei wordt in Sunderland een nachtdienst ingesteld om de productie van de Qashqai verder te verhogen. Dat levert vierhonderd tijdelijke banen op. Naar verwachting zal de extra dienst zes maanden worden aangehouden. Dit is overigens niet de eerste keer dat de Nissan-fabriek een derde ploegendienst instelt voor de Qashqai; in juni 2008 was dit ook al het geval. Deze extra dienst werd in januari 2009 opgeheven vanwege de economische crisis.

Onlangs werd bekend dat Nissan in Sunderland voor het twaalfde jaar op rij officieel de grootste autoproducent van het Verenigd Koninkrijk is. Cijfers van de brancheorganisatie SMMT (Society of Motor Manufacturers and Traders) laten zien dat de 338.150 auto's die het afgelopen jaar in Sunderland zijn vervaardigd, goed zijn voor meer dan een derde van de in totaal 999.460 personenauto's die in 2009 in het Verenigd Koninkrijk zijn geproduceerd.

Behalve de Qashqai worden in de Sunderland-fabriek ook de Micra en de Note geproduceerd. In augustus wordt daar de splinternieuwe Nissan Juke aan toegevoegd. Deze crossover is ontwikkeld om klanten een alternatief te bieden voor de kleine hatchback in Europa. De Juke is vanaf de herfst te koop.

Wittebrug
Nissan Qashqai tijdelijk als 360Nissan Qashqai tijdelijk als 360
15 februari 2013
Nieuwe dieselmotor voor Nissan QashqaiNieuwe dieselmotor voor Nissan Qashqai
1 september 2011
Miljoenste Nissan Qashqai geproduceerdMiljoenste Nissan Qashqai geproduceerd
1 juli 2011
Facelift voor Nissan QashqaiFacelift voor Nissan Qashqai
4 december 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum