4 december 2009
Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Facelift voor Nissan Qashqai

Autozine
4 december 2009 | In het voorjaar van 2010 krijgt de Nissan Qashqai een nieuw front. Twee nieuwe carrosseriekleuren zullen worden toegevoegd aan het palet: Magnetic Red en Titanium Grey. De vernieuwde Nissan Qashqai en Qashqai+2 zullen eind maart bij de Nissan dealer in de showroom staan.
AutoCoach

De meest markante aanpassing bevindt zich aan het front van de Qashqai, dat volledig nieuw is. Alle elementen zijn nieuw: de motorkap, de schermen, de grille, de bumper en de koplampen. Dit nieuwe front is ook te vinden op de Qashqai+2.

Nissan Qashqai (2007 - 2013)

De algemene contouren van de achterlichten blijven ongewijzigd. Er is gekozen voor een helder type lens dat de achteruitrijlichten en de richtingaanwijzers herbergt. Daaronder een roodgekleurd gedeelte met daarin de achterlichten en de remlichten. Daarbij komt dat de achterlichten en remlichten voortaan worden gevoed door middel van 12 LED lampen voor een grotere lichtopbrengst.

Naast het genoemde nieuwe front van de Qashqai zijn er nog talrijke andere modificaties aan de carrosserie doorgevoerd die als doel hebben de aerodynmica te optimaliseren en bijdragen aan het verlagen van de Cx waarde van 0,34 naar 0,33.

De nieuwe Qashqai wordt verder gekenmerkt door een nieuw ontworpen combimeter met verbeterde leesbaarheid. De nieuw ontworpen boordcomputer bevindt zich tussen de snelheidsmeter en de toerenteller. Het witte LCD scherm geeft, onder andere, het gemiddelde brandstofverbruik , de afgelegde weg en de duur van het traject weer.

Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Een nieuw, in lichtgrijs uitgevoerd, interieur (leer of stof afhankelijk van de uitvoering) maakt zijn opwachting in goede harmonie met de zwarte tonen van het dasboard en de portieren. Het onderste gedeelte van de cabine is dan ook lichtgrijs uitgevoerd wat zorgt voor een lichte en warme sfeer in de auto. Voor de uitvoeringen met voorwielaandrijving is er een opbergvak tussen de voorstoelen voor het opbergen van parkeertickets, sleutels of andere kleine voorwerpen.

Het comfort aan boord is verbeterd dankzij een betere geluidsisolatie, gebruikmakend van een nieuw materiaal en een akoestisch scherm. Door een aanpassing aan de afdichting van de ruiten wordt het rijwindgeluid rondom de A-stijl gereduceerd.

IkWilVanMijnAutoAf
Nissan Qashqai tijdelijk als 360Nissan Qashqai tijdelijk als 360
15 februari 2013
Nieuwe dieselmotor voor Nissan QashqaiNieuwe dieselmotor voor Nissan Qashqai
1 september 2011
Miljoenste Nissan Qashqai geproduceerdMiljoenste Nissan Qashqai geproduceerd
1 juli 2011
Nissan verhoogt productie QashqaiNissan verhoogt productie Qashqai
2 februari 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum