6 februari 2004
Nissan Qashqai (2007 - 2013)
Nieuws

Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Nissan toont Qashqai conceptcar

6 februari 2004 - Nissan pakt op de Autosalon van Geneve uit met een spectaculair 4x4-model. De conceptauto Qashqai is een compacte crossover die mikt op de autokopers van de toekomst.

De Qashqai is voorzien van elektronisch bestuurde vierwielaandrijving en is ontworpen om alle obstakels in het stedelijke gebied de baas te kunnen. Hoewel de auto nog in een ontwikkelingsfase is, heeft Nissan de kopersgroep al duidelijk voor ogen: jonge mensen die, hun leeftijd in aanmerking genomen, succesvol carriere maken en in een stedelijke omgeving wonen. De Qashqai moet deze groep in staat stellen in het weekend op zoek te gaan naar ontspanning en avontuur in welke vorm dan ook.

Nissan Qashqai (2007 - 2013)

De auto heeft daarom een ruim en flexibel interieur. Dankzij de wegvouwbare stoelen, die individueel bevestigd zijn, kunnen zowel de wekelijkse boodschappen als de sportuitrusting en de fietsen gemakkelijk worden meegenomen. De flexibiliteit wordt vergroot door het ontbreken van de B-stijlen en de naar achter openslaande achterdeuren. Zodoende is de in- en uitstap gemakkelijk.

Het exterieur weerspiegelt duidelijk het nieuwe DNA van Nissan, dat eerder is getoond in de Micra, de Primera en de 350Z. De uitgebouwde wielkasten van de Qashqai zorgen samen met de grote wielen voor een krachtig en functioneel uiterlijk. Maar subtiele designdetails zorgen ervoor dat het ontwerp niet te agressief overkomt.

Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Deze conceptauto is het eerste model dat geheel werd ontworpen door de designstudio van Nissan Design Europe in London. Deze studio, die in januari 2003 de deuren opende, heeft als missie de Nissans van de toekomst voor de Europese markt te ontwerpen.