7 juni 2004
Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Nissan Qashqai wint prijs

Autozine
7 juni 2004 | Nissan's nieuwe designstudio in Londen heeft de smaak te pakken. De eerste creatie is namelijk in de prijzen gevallen. Het betreft het studiemodel Qashqai. Deze auto is gelauwerd met de Best Concept/Prototype Award tijdens de onlangs gehouden Britse autoshow in Birmingham. De Qashqai is een cross-over met het uiterlijk van een coupe en de kracht van een 4WD.
AutoCoach

Een panel ingenieurs en designers van een Brits instituut voor autoconstructeurs heeft alle in Birmingham geshowde studiemodellen beoordeeld. Daarbij is de Nissan Qashqai als beste uit de bus gekomen. James Walker, directeur van het instituut, prijst de hoge kwaliteit van design en afwerking bij de Qashqai, een auto die volgens de jury dan ook zo in productie genomen zou kunnen worden. Walker: "hij zit vol innovatieve ideeen en biedt een enorme laadcapaciteit. Verder heeft hij buitengewoon slimme stoelen die met de rugleuning omgeklapt in een verticale stand zijn te zetten, wat de toegankelijkheid van het fraaie interieur bijzonder vergroot. De Qashqai is een prachtig voorbeeld van een moderne lifestyle-auto; hij is geknipt voor stadsgebruik maar plooit zich ook prima naar sportief getinte activiteiten in de vrije tijd. Het is mogelijk om zaken als bijvoorbeeld fietsen of surfplanken mee te nemen¨.

Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Nissan is uitermate gelukkig met de prijs, zo blijkt uit een eerste reactie van Makoto Yamane, Hoofd Design bij Nissan Design Europe: "de Qashqai is het eerste project van onze studio in Londen. Het is een uniek concept, een vlotte auto voor in de stad met het ruige karakter van een offroader. Een signaal dat Nissan speurt naar nieuwe, uitdagende modellen. Iedereen bij Nissan is enorm trots. De prijs geeft aan dat we met Nissan Design Europe een geweldig mooie start hebben gemaakt. Ik heb het gevoel dat de Qashqai juist in de smaak valt doordat in het ontwerp de levendigheid van de stad weerklinkt, zoals die is te vinden in de omgeving rond onze studio in Londen, en doordat een internationaal team aan deze auto heeft gewerkt".

De Qashqai heeft de vorm van een coupe, beschikt over continue vierwielaandrijving en valt op door een flinke bodemvrijheid zoals bij een 4x4-terreinauto. De voorportieren openen zoals bij elke andere auto, maar de achterportieren gaan naar achteren openen. Daardoor is er geen middenstijl, wat de in- en uitstap gemakkelijk maakt. De stoelen glijden op een rail die tegen de centrale console is bevestigd. Daardoor laten ze zich naar het midden toe opklappen, zodat op de vrijgekomen ruimte een surfplank of een fiets is te plaatsen. In de kofferbak zit een kluis voor waardevolle spullen. De bagageruimte is toegankelijk via een achterklep die uit twee delen bestaat, waarbij het onderste deel onder de auto is weg te schuiven zodat die niet in de weg zit bij het reiken naar bagage. Het zijn stuk voor stuk ideeen, waarop de Qashqai in Birmingham punten heeft gescoord.

XLLease
Nissan Qashqai tijdelijk als 360Nissan Qashqai tijdelijk als 360
15 februari 2013
Nieuwe dieselmotor voor Nissan QashqaiNieuwe dieselmotor voor Nissan Qashqai
1 september 2011
Miljoenste Nissan Qashqai geproduceerdMiljoenste Nissan Qashqai geproduceerd
1 juli 2011
Nissan verhoogt productie QashqaiNissan verhoogt productie Qashqai
2 februari 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum