18 augustus 2008
Nissan Qashqai (2007 - 2013)
Nieuws

Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Grootste reclamedoek ooit ter promotie van Nissan Qashqai

18 augustus 2008 - 'Qashqai. Designed to play with the city'. Met deze slogan onderstreept Nissan het stedelijke karakter van de Qashqai. Om de reclamecampagne voor de Qashqai extra kracht bij te zetten is de komende twee maanden een enorm reclamedoek te zien op het Nedlloyd-gebouw in Rotterdam.

Met een reclamedoek dat zijn weerga niet kent, zet Nissan de populaire Qashqai vanaf vrijdag 15 augustus volop in de schijnwerpers. Het enorme doek, met een oppervlakte van bijna 1.200 m2, laat het mechanisme zien waarmee ballen in een flipperkast worden afgeschoten. Daaronder is de Nissan Qashqai afgebeeld, klaar om 'afgevuurd' te worden. "De auto wordt als het ware de stad Rotterdam in 'geschoten", legt Bart van Thienen, Market Communications Manager van Nissan uit.

Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Het reclamedoek is voorzien van 3D- en lichteffecten, om de suggestie van een echte flipperkast te wekken. De pijlen in de 'baan van het schot' lichten bijvoorbeeld op, waardoor het lijkt alsof de auto elk moment kan worden afgevuurd. Aan de onderkant van het doek loopt die baan optisch uit, waarmee het beeld van een schans ontstaat. Dat suggereert dat de auto op het punt staat de stad in geschoten te worden. Boven op het gebouw wordt bovendien een reusachtige, driedimensionale startknop van 5 bij 6 meter aangebracht. Daarmee is het beeld van een megagrote 'flipperkast' helemaal af.

Een team van hoogwerkers bevestigde het reclamedoek in de vroege ochtend van vrijdag 15 augustus op zijn plek met behulp van een hijskraan. Het doek is twee maanden lang te zien op het Nedlloyd-gebouw, dat aan de Nieuwe Maas in de havenstad staat. Niet eerder was een uiting van dit formaat te zien in Rotterdam. Het is de eerste keer dat de gehele zijkant van het Nedlloyd-gebouw het decor is van een dergelijke reclamecampagne.