24 mei 2007
Nissan Qashqai (2007 - 2013)
Nieuws

Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Vijf sterren voor Nissan Qashqai bij crashtest

24 mei 2007 - De Nissan Qashqai heeft een hoge score behaald bij de crashtests van het European New Car Assessment Programme, kortweg EuroNCAP. Deze onafhankelijke consumentenorganisatie gaf de Qashqai vijf sterren voor de veiligheid van volwassen inzittenden. De Qashqai haalde bovendien het hoogste puntentotaal ooit.

In totaal kreeg de Qashqai 36,83 punten; een record (het maximaal haalbare aantal is 37). EuroNCAP beloonde de nieuwe Nissan met de hoogste scores in de frontale en zijdelingse crashtest en voor de aanwezigheid van gordelverklikkers. De veiligheid van kinderen in de Qashqai werd met een uitstekende vier sterren beoordeeld. Ten slotte haalde de Qashqai net geen drie sterren voor de veiligheid van voetgangers.

Nissan Qashqai (2007 - 2013)

Tegelijk met het nieuws over de uitstekende EuroNCAP-score kondigt Nissan aan dat de verkoop van de Qashqai in Japan is gestart. Daar heet de auto Dualis. De Qashqai is ontworpen en gebouwd in de Nissan-fabriek in het Britse Sunderland, maar is bedoeld als auto voor de wereldmarkt. Later dit jaar start de verkoop van de Qashqai in het Midden-Oosten.

In Europa zijn tot en met april al 23.551 exemplaren van de Nissan Qashqai afgeleverd; het aantal orders benadert intussen de 60.000. Wie de Qashqai aanschaft, heeft keus uit vier motoren: twee benzine en twee diesel, met twee- of vierwielaandrijving. De Qashqai met de sterkste dieselmotor, de 2.0 dCi, is onlangs in productie gegaan.