3 maart 2002
 

Nissan Pick-up

nissan presenteert een nieuwe pickup

Autozine
3 maart 2002 | De nieuwe Nissan Pickup heeft een krachtig en opvallend voorkomen en is uitgerust met een van de sterkste turbodieselmotoren in het segment van de medium pick-up. De auto is stoer, onderscheidend en volgens Nissan bedoeld voor mensen die de auto doordeweeks gebruiken als werkpaard en in het weekeinde graag het avontuur opzoeken.
Info
Forum

De nieuwe motor, een direct ingespoten turbodieselmotor met een inhoud van 2,5 liter, levert meer vermogen en koppel dan vergelijkbare pick-up-motoren. Ondanks het bijzonder grote vermogen van 133 pk (98 kW) en het koppel van 304 Nm, is de motor opmerkelijk zuinig met brandstof. Dit resulteert in een lagere uitstoot van schadelijke stoffen en minder brandstofkosten. De handgeschakelde vijfversnellingsbak in de Pickup is verzwaard om de toegenomen kracht van de dieselmotor goed over te brengen. De vermogenstoename betekent ook dat de Pickup eerder in zijn vijfde versnelling kan rijden, met als gevolg een economischer brandstofverbruik, minder motorslijtage, minder geluid en minder trillingen.

Nissan Pick-up

Veel eigenaren van pick-ups willen graag hun persoonlijkheid laten doorschijnen in het uiterlijk van hun auto. Met de Pickup van Nissan is hier alle gelegenheid voor. Er zijn diverse accessoires waarmee de Pickup geheel naar eigen wens en inzicht kan worden aangekleed. Zo kan bijvoorbeeld gekozen worden uit verschillende uitvoeringen (Single Cab, King Cab of Double Cab). Daarnaast bestaat ook nog de bijzondere optie van een tweewielaangedreven versie met 4-LOOK. Deze is qua uiterlijk nauwelijks te onderscheiden van zijn 4WD-broer, maar heeft wel het zuinige karakter van een auto met tweewielaandrijving. De solide en enigszins speelse vormgeving zet zich door tot en met de achterzijde van de Nissan. De achterzijde wordt gedomineerd door een flinke verchroomde opstapbumper. Het nieuwe lijnenspel draagt voor een belangrijk deel bij aan de vermindering van windgeluid.

Voor welke versie ook gekozen wordt, de nieuwe Nissan Pickup is ontworpen om doordeweeks dienst te doen als goede werkkracht en om in het weekeinde te zorgen voor comfortabel en representatief vervoer. Maandag zware gereedschappen ophalen en zondag een paraglider vervoeren... de Nissan Pickup werkt zeven dagen in de week.

Nissan Pickup nu als Navara LimitedNissan Pickup nu als Navara Limited
16 april 2004
 

Info

Forum