5 februari 2003
 

Nissan Patrol

vernieuwde nissan patrol vanaf nu leverbaar

Autozine
5 februari 2003 | Nissan heeft de Patrol GR in het nieuw gestoken. Technisch is de 4x4 gelijk gebleven, maar het uiterlijk is gemoderniseerd. De styling van onder meer de bumper, de grille en de koplampen werd fijn geslepen.

Zowel de buiten- als de binnenkant van de Patrol GR is door de Nissan designers onder handen genomen. De nieuwe Patrol GR heeft nu koplampen achter helder glas. Ook de grille is licht gewijzigd. De voorbumper en stootlijsten kregen eveneens een ander design. Daarnaast beschikt de Patrol GR voortaan over modern uitziende achterlichtunits en een extra solide hoes voor het reservewiel. In het interieur is een nieuw stuurwiel te vinden. Ook de middenconsole werd anders vormgegeven.

Nissan Patrol

Achter de gewijzigde grille ligt nog steeds een 3.0 Di-turbodieselmotor. Deze krachtbron levert een koppel van 354 Nm bij 2000 tpm. Een stabilisator zorg op de verharde weg voor een beperking van het overhellen in bochten. In het terrein is deze voorziening uitschakelbaar (hij wordt ontkoppeld) wat de veerweg maximaliseert: de as wordt bij het in- en uitveren niet gehinderd door de stabilisatorstang. Uiteraard is deze 4x4 voorzien van een lage gearing en een differentieelslot.

De Patrol GR is leverbaar in een korte of lange uitvoering. Met een lengte van 4,50 meter is de driedeursversie de kortste van het tweetal. Hij heeft een draaicirkel van 10,4 meter. Het minimale laadvolume is 308 liter. Door de achterbank neer te klappen is dit uit te breiden tot 1652 liter. Met een lengte van 5,07 meter biedt de vijfdeursversie meer ruimte aan inzittenden en passagiers. In deze uitvoering vindt minimaal 668 liter bagage een plaatsje achter de achterbank. Het maximum aantal liters bagageruimte is 2287.

De vernieuwde Patrol GR is leverbaar in de uitvoeringen Comfort, Luxury en Elegance. De laatste twee uitvoeringen zijn te combineren met een automatische transmissie. Eveneens is een vijftal two-tone kleurencombinaties leverbaar voor de Luxury- en Elegance-uitvoering.

IkWilVanMijnAutoAf
Nissan Patrol ondergaat faceliftNissan Patrol ondergaat facelift
16 juli 2004
 

Info

Techniek

Prijs

Forum