16 juli 2004
 

Nissan Patrol

Nissan Patrol ondergaat facelift

Autozine
16 juli 2004 | Nissan geeft de Patrol flink wat extra bagage mee om zich in het 4x4-segment schrap te zetten. Met een completere uitrusting en een aangescherpt uiterlijk marcheert deze icoon in de wereld van de terreinautos richting 2005. Het vernieuwde model schittert medio augustus als wereldprimeur op de 4x4-show in het prestigieuze Franse skioord Val d'Isere.

De tiendaagse show, die zijn deuren opent op 13 augustus, staat helemaal in het teken van vierwielaangedreven auto's en aanverwante artikelen en bezigheden. Een onderdeel is bijvoorbeeld het rijden van trials in de bergen. Van oudsher is de tentoonstelling een trefpunt voor liefhebbers van 4x4. Voor Nissan is dit dan ook de plek om de Patrol in de schijnwerpers te zetten en het model op de stand van Nissan de hoofdrol te laten spelen.

Nissan Patrol

In de basis is de Patrol onveranderd. De nieuwkomer is even vertrouwd, robuust en duurzaam als zijn voorganger. Nissan heeft de auto echter toegerust met een luxer interieur en uitgebreide standaarduitrusting. Ook zijn er meer opties beschikbaar, zoals een geintegreerd satellietnavigatiesysteem. Bovendien is het interieur aangepast waardoor het fris voor de dag komt. De viercilinder 3.0 Di-dieselmotor in de vierwielaangedreven reus van Nissan levert bovendien meer vermogen en een aanzienlijk hoger koppel.

Al meer dan vijf decennia is de Nissan Patrol in productie. Overal in de wereld toont hij zijn krachten en is hij in touw voor mensen die met de auto hun boterham verdienen. In de loop der jaren is de auto behoorlijk veranderd, zonder dat de oervormen helemaal zijn verdwenen. De Patrol is er vandaag de dag in verschillende versies. De driedeurs is in zijn aard een taaie, harde werker, terwijl de vijfdeurs met zijn langere wielbasis zijn kwaliteiten ook voor gezinsgebruik etaleert. Deze variant is immers als vijf- en zelfs zevenzitter verkrijgbaar. Doordat de Patrol tot 3,5 ton aan aanhangwagengewicht mag trekken is de auto al jaren in trek bij mensen met paarden en eigenaren van boten.

Vernieuwde Nissan Patrol nu leverbaarVernieuwde Nissan Patrol nu leverbaar
5 februari 2003
 

Info

Techniek

Prijs

Forum