6 december 2003
Nissan Micra C+C

Nissan Micra C+C

Nissan Micra C+C komt in 2005

Autozine
6 december 2003 | De Coupe + Cabriolet-versie van de Nissan Micra gaat in productie. Nissan brengt de auto in 2005 in Europa op de markt. Dat heeft Mario Canavesi, Senior Vice President van marketing en sales bij Nissan Europe onlangs met trots bekendgemaakt.
AutoCoach

Nissan investeert een bedrag van 140 miljoen euro in design, ontwikkeling en productie. De start van de productie is gepland voor het najaar van 2005 en zal plaatsvinden in de fabriek in het Britse Sunderland. Op jaarbasis zullen er voor de Europese markt 20.000 exemplaren van de Micra C+C van de band rollen. Deze nieuwe versie van de Micra is de eerste coupe annex cabriolet die Nissan in Europa maakt. De auto is een toevoeging aan de modellijn. De toegevoegde waarde bestaat uit het genieten van open rijden met de praktische bruikbaarheid van een weerbestendig opvouwbaar hard dak.

Nissan Micra C+C

Nissans eigen technische centrum in Europa heeft de Micra C+C ontworpen in samenwerking met het Duitse Karmann, dat bekendstaat om zijn expertise op het gebied van de ontwikkeling van cabriolets. Als concept beleefde de C+C vorig jaar zijn wereldpremiere tijdens de Parijse Autosalon. Het nieuwe model wordt op dezelfde fabricagelijn gebouwd als de Micra. Karmann voegt een zijtak toe aan deze lijn voor de montage van het daksysteem en de afdekplaat. De Duitse onderneming levert deze componenten in modules aan, die medewerkers van Nissan monteren in een apart deel van de fabriek.

Het uiteindelijke productiemodel wijkt met zijn vormgeving enigszins af van het concept dat in Parijs is onthuld. Maar net als bij het studiemodel is sprake van een dak dat bestaat uit twee scharnierende delen die als lepels in elkaar passen en daardoor in de bagageruimte zo min mogelijk ruimte wegnemen. De Micra C+C is een van de weinige cabriolets in de compacte klasse met ruimte voor vier inzittenden.

Verdere informatie en specificaties van dit nieuwe model volgen in een later stadium.

Wittebrug
Nissan Micra C+C in prijs verlaagdNissan Micra C+C in prijs verlaagd
6 augustus 2007
Nissan Micra als Active LuxuryNissan Micra als Active Luxury
18 september 2006
Nissan Micra C+C nu bij de dealerNissan Micra C+C nu bij de dealer
8 december 2005
Nissan maakt prijzen Micra C+C bekendNissan maakt prijzen Micra C+C bekend
25 oktober 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum