2 maart 2010
Nissan Micra (2010 - 2017)

Nissan Micra

Nieuwe Nissan Micra onthuld in Geneve

Autozine
2 maart 2010 | Carlos Ghosn, Chief Executive Officer van Nissan Motor Co. Ltd heeft de nieuwe Micra onthuld tijdens de 80e Internationale Autosalon van Genève. Dit is de vierde generatie van deze stadsauto. De verkoop van de nieuwe Micra begint in maart in Thailand. In Europa komt de Micra in de herfst op de markt.

Op zoek naar een Nissan Micra?
bynco heeft er 4 vanaf € 8.145,-

Nissan Micra (2010 - 2017)

Compact is de Micra nog altijd. Wel groeide hij 61 millimeter in de lengte en nam de hoogte iets af. De wielbasis is groter waardoor de wielen zich nog meer op de hoeken van de auto bevinden. Het resultaat is een ruimer interieur.

Nissan Micra (2010 - 2017)

Om het ontwerp van de buitenzijde en binnenzijde op elkaar te laten aansluiten, introduceert Nissan 'connected coocon-design' met een repeterend dashboardontwerp: de ronde behuizing van het instrumentenpaneel wordt herhaald in het identiek gelijnde dashboardkastje aan de andere zijde.

In Europa komen twee motorvarianten beschikbaar, beide op basis van de nieuwe HR12 1,2-liter benzinemotor met drie cilinders. Deze motor (gebaseerd op de HR16 viercilindermotor die de Note en Qashqai aandrijft) is uitgerust met variabele kleptiming (VTC). Het vermogen komt op 59 kW en het koppel bedraagt maximaal 108 Nm. De CO2-emissie van 115 g/km is zeer gunstig.

Daarnaast biedt Nissan een 1,2-litermotor met turbo, directe injectie en een start-stopsysteem met 72 kW / 142 Nm. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 95 g/km.

Nissan Micra (2010 - 2017)

De twee motoren zijn naar keuze leverbaar met een handbediende vijfversnellingsbak of Nissans nieuwe Continu Variabele Transmissie (CVT). Als eerste maakt de CVT gebruik van een subplanetair tandwielstelsel voor een groter overbrengingsbereik. Ook wordt er een kleinere riemschijf toegepast, waardoor de transmissie tien procent lichter is dan eerdere CVT's van Nissan.

De wielophanging van Nissans nieuwe V-platform is zo compact dat er maar weinig ruimte voor nodig is. Dit biedt maximale bagageruimte zonder dat het ten koste gaat van de rijdynamiek. Veel aandacht is besteed aan het vermogen van het onderstel hobbels in het wegdek te absorberen.

De Micra is leverbaar met belangrijke technologische voorzieningen die het dagelijkse gebruik vergemakkelijken. Zoals parkeersensoren en parking space measurement (PSM) met drie niveaus (beginner, ervaren, expert) om het parkeren in kleine ruimtes gemakkelijker te maken. De draaicirkel van 9 meter maakt scherp manoeuvreren eenvoudig.

Nissan Micra (2010 - 2017)

Ook beschikbaar zijn Intelligent Key, Nissan Connect (Nissans touchscreen audio- en navigatiesysteem) een glazen panoramadak, een regensensor, snelheidsafhankelijke volumeregeling, een start-stopknop en een rijcomputer die informatie geeft over het actuele verbruik, de actieradius en de buitentemperatuur. Wat betreft beveiliging: de auto is voorzien van een snelheidsafhankelijke, automatische portiervergrendeling.

De Europese versie van de Micra is standaard voorzien van ABS, twee frontale airbags, zij-airbags, curtain airbags, Electronic Stability Control (ESP) en gordelspanners.

AutoCoach
Nissan introduceert Micra Connect EditNissan introduceert Micra Connect Edit
26 augustus 2015
Vernieuwde Nissan Micra nu bij de dealerVernieuwde Nissan Micra nu bij de dealer
2 september 2013
Nissan introduceert vernieuwde MicraNissan introduceert vernieuwde Micra
4 juni 2013
Nissan Micra bestaat 30 jaarNissan Micra bestaat 30 jaar
10 januari 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum