29 januari 2022

Forum Nissan Micra (2010 - 2017)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 21 maart 2021

Ervaring met Micra : Ik momenteel in 2 jaar al al meer dan 2000 euro kwijt aan onderhoud. Bobines, bougies, v-snaar, remschijven, wielenlagers. En hij geeft vaak een motormanagement storing aan (oranje). Dit is de katalysator maar hoeft niet altijd vervangen te worden heeft de garage mij verteld. Inmiddels vandaag rijd de auto weer raar. We vermoeden de supercharger. Dus ik zal wel weer een dikke rekening krijgen. Een en al ellende.

Verder is het een mooie auto, rijdt het lekker, heeft het luxe, maar het onderhoud en mankementen is natuurlijk niet normaal.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Eerst bij de dealer maar zeer ontevreden. Nu bij een merkonafhankelijke garage.


Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand135.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 9 augustus 2019

Ervaring met Micra : Fijn autootje dat zowel pittig als zuinig is. Maar we hebben er veel problemen mee, die ogenschijnlijk niemand op kan lossen. Bij vochtig weer slipt er een V-snaar, die de auto niet heeft (volgens Nissan). Nissan heeft de grille een beetje dichtgemaakt zodat er geen water meer bij de Dynamo kan komen. Heeft niets geholpen!

Dan is er een permanente motorstoring, aangeduid via het oranje motorlampje. Bij Nissan hadden aanvankelijk ze geen idee. Toen naar de Vakgarage. Die willen de distributieriem vervangen a 1.200 euro, zonder garantie dat het probleem dan opgelost is.

Nissan heeft, bij de tweede kans, aangegeven dat het de katalysator is en vervanging daarvan kost 2.200 euro! Dus: Wie het weet mag het zeggen...

Uitvoering1.2 DIG-S Tekna
Bouwjaar2013
In bezit3 jaar
KM-stand70.000 km
DealerDriessen

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Willemienfrenken, datum: 23 mei 2020

Antwoord: Ben eigenaar van Nissan Micra Tekna 2017. Sinds kort heeft de auto me twee keer in de steek gelaten dat hij niet meer start.
Accu is dan om de eea reden helemaal leeg. Accu na eerste keer opnieuw opgeladen en was toen weer ok. Nog geen 4 weken later is het weer hetzelfde.

Overstarten lukt niet. Moet eerst een pool los gemaakt worden dan doet de computer zich schijnbaar resetten en dan start hij weer. Is momenteel een nieuwe accu in gekomen. Dus accu was nog geen 3 jaar oud. Rijdt wel heel weinig momenteel. Ben benieuwd hoelang het duurt voordat hij mij weer in de steek laat. Helaas geen vertrouwen. Vorige keer bij computeruitdraai niets kunnen vinden.

  

, datum: 14 september 2014

Ervaring met Micra : De boordcomputer geeft niet het juiste verbruik aan. Ik rijd volgens de computer 1 op 20, maar het verbruik is 1 op 17 op de binnenwegen en 1 op 18.3 op de snelweg. Ik heb een rustige rijstijl dus uit laten rollen en rustig optrekken. Voor de rest fijne auto.

UitvoeringConnect Edition
Bouwjaar2014
In bezit1 jaar
KM-stand13.800 km
DealerGraaff

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 17 mei 2014

Ervaring met Micra : Zeer zuinig in verbruik bij rustige rijstijl
Matige stoelen
Redelijke afwerking
Zeer kleine draaicirkel
Behoorlijk compleet
Alternatieven: Mitsubishi Spacestar, Dacia Sanderom Suzuki Swift

Uitvoering1.2 Dig-s Acenta
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand21.500 km
DealerHerwers

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor8
  

Op zoek naar een Nissan Micra?
bynco heeft er 3 vanaf € 8.145,-

Nissan Micra (2010 - 2017)

  

, datum: 11 oktober 2012

Ervaring met Micra : Verbruik is echt een probleem. In plaats van 4,1 liter verbruikt de auto zelfs als je zo zuinig mogelijk rijdt 5,5 liter. Dat is bijna 40% meer. Importeur geeft niet alleen niet thuis, maar legt de schuld bij mij als eigenaar.
Verder vind ik wel dat het een prima sturend en pittig(100PK versie) autotje is. 5,5 liter is op zich natuurlijk ook niet slecht, maar zeg dat dan gewoon.


Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: JansenGP, datum: 27 december 2013

Antwoord: Van welke planeet kom jij? Als je 5,5 liter op de 100 echt een probleem vindt ben je niet van deze wereld, want dat is voor een auto met 100 pk en dit gewicht uitstekend.

  

, datum: 9 december 2011

Ervaring met Micra : Na 1 minut rijden merk ik trillingen in het stuurwiel. Verkoper: dat komt doordat het een drie cylinder is.
Daarbij: als er mist- en regendruppels op de zij ruiten zit, worden deze bij het naar beneden draaien niet verwijderd. Ben 76 jaar en heb dit nog nooit mee gemaakt. Als de verkoper dit mij bij het verkoopgesprek dit had verteld, zou ik deze auto nooit hebben gekocht. Heb dit de dealer medgedeeld. Antwoord:van een drie cylinder kunnen wij geen vier cylinder maken. De importeur geeft toe dat er meerder klachten zijn. Ben niet blij met deze Micra. Ik voel mij misleid. Heb ik reden om de verkoop te annuleren?

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Ben viermaal met deze klachten bij de dealer geweest. Heeft geen zin. Er werd gezegd we zullen kijken wat we eraan kunnen doen. De auto terug nemen willen ze ook niet. Heb na drie dagen aan gegeven om met een verlies van 1000 euro van deze auto afwilde.

UitvoeringConnection Cvt
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand2.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort3
Motor3
  
 
Reactie van: Peter. Irisbrouwer, datum: 17 april 2012

Antwoord: Mijn zus heeft ook geen prettige ervaring met haar nieuwe Micra DIG-s CVT. Het toerental komt zo laag dat de auto in een vervelende lage resonantie komt. Bij langzaam verkeer in de stad ontstaat zo een irritante diepe brom. Naar mijn mening laat de CVT het toerental te diep zakken waardoor aandrijflijn cq motor gaat protesteren.
De klachten zijn wel bekendm maar tot op heden geen adequate oplossing geboden. Vanuit de dealer werd voorgesteld om dan maar de CVT in de sport stand te zetten. Gevolg: 3000 toeren bij 50 km per uur! Slechte zaak! Ook mijn zus zou de auto nooit gekocht hebben wanneer ze dit had geweten. Tevens haalt de auto bij lange na niet het voorgespiegelde lage verbruik.
De klachten liggen nu bij de importeur. Ik mag toch hopen dat deze een oplossing gaan bieden.

 
Peugeot 107Peugeot 107
★★★☆☆
Toyota Aygo Toyota Aygo
★★★☆☆
Citroën C1 Citroën C1
★★★☆☆
Renault Twingo Renault Twingo
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions