17 september 2011
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan maakt drive-in bioscoop van Olympisch stadion

Autozine
17 september 2011 | Op de avond van vrijdag 16 september beleefde de film "The Revenge of the Electric Car" zijn Europese première. Nissan Nederland had voor die gelegenheid het Olympisch stadion omgebouwd tot drive-in bioscoop. Daar waren alle Leaf-rijders welkom om de film vanuit hun elektrische auto te bekijken.

Op zoek naar een Nissan Leaf?
bynco heeft er 4 vanaf € 9.880,-

Nissan Leaf (2011 - 2017)

"The Revenge of the Electric Car" is het vervolg op de film "Who Killed the Electric Car" uit 2006. Beide documantaires zijn geregisseerd door Chris Paine. In het eerste deel werd getoond hoe de elektrische auto onder dwang van de Amerikaanse overheid werd ontwikkeld en even later dankzij diezelfde overheid faalde.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Ondanks de veelbelovende titel, geeft "The Revenge of the Electric Car" niet aan waarom de elektrische auto dit keer wel een succes zou worden. De kritische toon die het eerste deel kende, is dit keer veel milder. Over technische beperkingen, zoals de bescheiden actieradius en de geringe toekomstverwachting op het gebied van accu's, wordt nauwelijks gesproken.

In plaats daarvan krijgt de toeschouwer een uniek kijkje achter de schermen bij diverse autofabrikanten. De makers van de film liepen mee met de belangrijkste kopstukken van de auto-industrie, zoals Bob Lutz (General Motors) en Carlos Ghosn (Renault / Nissan). Ter contrast kijken de filmmakers in de keuken van kleine autobouwers zoals Tesla Motors. De verschillen (en soms verrassende overeenkomsten) in inzicht en aanpak tussen enorme multinationals en kleine startups maken de film fascinerend.

Van de inmiddels 157 in Nederland geregisteerde Nissans Leaf kwamen 60 exemplaren naar het Olympisch stadion. Bovendien kwamen enkele Franse Leafs speciaal voor de film naar Nederland. De voorzitter van de Engelse Nissan Leaf club kwam met zijn auto, geheel op eigen kracht, naar Amsterdam.

"The Revenge of the Electric Car" zal later dit jaar ook in enkele traditionele bioscopen te zien zijn.

AutoCoach
Nissan LEAF in Mongol RallyNissan LEAF in Mongol Rally
26 april 2017
Nissan test autonome Leaf in EuropaNissan test autonome Leaf in Europa
27 februari 2017
Nissan introduceert LEAF Business EditieNissan introduceert LEAF Business Editie
8 december 2016
Nissan-fabriek draait op zonne-energieNissan-fabriek draait op zonne-energie
1 juni 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum