3 augustus 2009
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan LEAF

Nissan onthult LEAF

Autozine
3 augustus 2009 | Nissan heeft de LEAF onthuld. Deze emissievrije auto is bedoeld als 's werelds eerste betaalbare elektrische vervoermiddel. De Nissan LEAF is een middenklasse-hatchback die ruimte biedt aan vijf volwassenen. De auto is speciaal voor elektrische aandrijving en lithium-ion-accu's ontworpen, en heeft een actieradius van 160 kilometer. De Lease wordt eind van 2010 in Japan, de Verenigde Staten en Europa op de markt gebracht.

Op zoek naar een Nissan Leaf?
bynco heeft er 4 vanaf € 9.880,-

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan maakt voor de aandrijving van de LEAF gebruik van compacte, gelaagde, lithium-ion-accu's, die goed zijn voor meer dan 90 kW vermogen. De elektromotor is goed voor 80 kW vermogen en een koppel van 280 Nm. In tegenstelling tot verbrandingsmotoren heeft de aandrijflijn van de Nissan LEAF geen uitlaat die CO2 en broeikasgassen uitstoot. De combinatie van het regeneratieve remsysteem en de innovatieve lithium-ion-accu's maakt na volledige oplading een actieradius mogelijk van meer dan 160 kilometer.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

De Nissan LEAF kan met een snellader voor tachtig procent worden opgeladen in minder dan een halfuur. Thuis opladen op het 220-voltnetwerk duurt ongeveer acht uur.

Een scherpe, oplopende V-vorm met LED-verlichting karakteriseert de Nissan LEAF aan de voorzijde. De koplampen stralen met hun blauwe gloed uit dat deze auto bijzonder is. Maar de koplampen zijn niet alleen een statement; ze zijn ook ontworpen om de luchtstroom weg te leiden van de buitenspiegels, waardoor windgeruis en luchtweerstand worden beperkt. Bovendien verbruiken de koplampen slechts 50 procent van de energie die conventionele lampen nodig hebben.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Door de lichte bekleding heeft Nissan een ruimtelijk interieur gecreëerd. Het milieuvriendelijke 'blue earth'-kleurenpalet is geïnspireerd op de carrosseriekleur Aqua Globe van het introductiemodel van de Nissan LEAF. Dit thema is in het interieur doorgevoerd in de blauwe details en verlichting van het dashboard.

De LEAF is voorzien van een computersysteem dat in verbinding staat met een wereldwijd datacentrum en 24 uur per dag beschikbaar is voor assistentie, informatie en entertainment. De monitor in het dashboard toont de resterende energievoorraad of het gebied dat met deze energie bereikbaar is. Bovendien zijn de oplaadstations in de buurt te zien.

Nissan Leaf (2011 - 2017)
AutoCoach

Een andere voorziening is de mogelijkheid om via de mobiele telefoon de airconditioning in te schakelen en oplaadfuncties in te stellen, zelfs als de Nissan LEAF is uitgeschakeld. Een timer in de auto kan vooraf worden ingesteld om de accu's op te laden.

De Renault-Nissan Alliantie steunt diverse programma's voor emissievrije mobiliteit door middel van partnerships met landen als Groot-Brittannië en Portugal, lokale overheden in Japan en de Verenigde Staten, en door het steunen van projecten in andere sectoren. De bijna dertig wereldwijde samenwerkingsverbanden hebben drie aandachtspunten:

Nissan Leaf (2011 - 2017)
  1. de ontwikkeling van een omvangrijke infrastructuur voor oplaadpunten, gefinancierd door publieke en private investeringen;
  2. ondersteuning en subsidies van lokale, regionale en landelijke overheden;
  3. voorlichting aan het grote publiek over de individuele en maatschappelijke voordelen van emissievrije mobiliteit.

De Nissan LEAF is het eerste model van een lijn van elektrisch aangedreven Nissans. De eerste elektrisch aangedreven Nissan wordt geproduceerd in Oppama, Japan, en aanvullende capaciteit is voorzien in Smyrna in de Verenigde Staten. In de tussentijd worden lithium-ion-accu's geproduceerd in Zama, Japan, en is additionele capaciteit voor accuproductie gepland in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Portugal. Andere productielocaties worden nog onderzocht.

Wittebrug
Nissan LEAF in Mongol RallyNissan LEAF in Mongol Rally
26 april 2017
Nissan test autonome Leaf in EuropaNissan test autonome Leaf in Europa
27 februari 2017
Nissan introduceert LEAF Business EditieNissan introduceert LEAF Business Editie
8 december 2016
Nissan-fabriek draait op zonne-energieNissan-fabriek draait op zonne-energie
1 juni 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum