22 augustus 2011
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf wordt stroombron

Autozine
22 augustus 2011 | Nissan heeft een systeem onthuld waarmee de accu's van de Leaf elektriciteit aan het huishouden kunnen leveren. Met dit systeem kan de eigenaar zijn Nissan Leaf gebruiken als elektriciteitsopslag voor het geval de stroom in huis uitvalt of er een tijdelijk stroomtekort is. Het nieuwe systeem is onthuld bij 'Kan-kan-kyo', een huis dat pal voor het wereldwijde hoofdkantoor van Nissan is gebouwd.

Op zoek naar een Nissan Leaf?
bynco heeft er 4 vanaf € 9.880,-

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan gaat verder met de ontwikkeling van het systeem en bestudeert hoe het in de huidige stroomvoorziening van huizen kan worden geïntegreerd. Daarbij werkt de fabrikant met een breed spectrum van partners die interesse hebben in de ontwikkeling en de verkoop van het systeem. Nog in dit fiscale jaar moet het commercieel exploiteerbaar zijn.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Met Nissans systeem is het mogelijk om elektriciteit uit de accu's van de Nissan Leaf beschikbaar te maken voor het huishouden. Dit kan door het snellaadaansluiting van de Leaf via een stekker te verbinden met het huis. De stekker voldoet aan het protocol van de CHAdeMO Association voor snellaadsystemen. Dit is wereldwijd ingevoerd vanwege de veelzijdigheid, veiligheid en betrouwbaarheid.

Volgens Nissan kan het systeem een huishouden gedurende de dag van een stabiele hoeveelheid elektriciteit voorzien. Tegelijkertijd wordt het traditionele elektriciteitsnet ontzien door de accu's van de Leaf 's nachts bij te laden of door stroom te 'tanken' die is opgewekt uit hernieuwbare bronnen als zonne-energie. Met het systeem is het ook mogelijk om de accu's van de Leaf op te laden.

Nissan LEAF in Mongol RallyNissan LEAF in Mongol Rally
26 april 2017
Nissan test autonome Leaf in EuropaNissan test autonome Leaf in Europa
27 februari 2017
Nissan introduceert LEAF Business EditieNissan introduceert LEAF Business Editie
8 december 2016
Nissan-fabriek draait op zonne-energieNissan-fabriek draait op zonne-energie
1 juni 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum