2 april 2010
Nissan Leaf (2011 - 2017)

Nissan Leaf

Nissan Leaf ook in Europa in productie

Autozine
2 april 2010 | De Nissan Leaf rolt per 2013 ook in Europa van de band. Dan start de productie van het elektrisch aangedreven model in de fabriek van Nissan in het Engelse Sunderland. Later dit jaar begint de bouw van de Leaf in Oppama in Japan en in 2012 start de productie in Smyrna, in de Amerikaanse staat Tennessee. Sunderland wordt daarmee de derde fabriek waar de Nissan Leaf wordt geproduceerd.

Op zoek naar een Nissan Leaf?
bynco heeft er 4 vanaf € 9.880,-

Nissan Leaf (2011 - 2017)

Al sinds 1984 is Nissan actief in Sunderland. Momenteel worden hier de modellen Note, Micra en Qashqai gebouwd. De Engelse Nissan-fabriek was vorig jaar (met een totale productie van 338.150 auto's) voor het twaalfde jaar op rij officieel de grootste autoproducent van het Verenigd Koninkrijk.

Nissan Leaf (2011 - 2017)

In Sunderland moeten vanaf 2013 50.000 Nissans Leaf van de band kunnen lopen. Nog dit jaar starten de voorbereidingen voor de productie van lithium-ion-accu's voor zowel de Leaf als de elektrisch aangedreven auto's van alliantiepartner Renault. Om dit alles te mogelijk te maken investeert Nissan in de fabriek in Sunderland bijna 470 miljoen euro. De Britse overheid heeft bovendien een bijdrage van ruim 23 miljoen euro toegezegd, onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese Commissie. Ook ligt er een voorstel voor een lening van de Europese Investerings Bank (EIB) van een kleine 200 miljoen euro. De kapitaalinjectie garandeert werkgelegenheid voor 2.250 mensen in de Nissan-fabriek en de in Groot-Brittannië gevestigde toeleveringsbedrijven.

Nissan en alliantiepartner Renault staan in de frontlinie met de ontwikkeling en de verkoop van elektrisch aangedreven auto's. In sneltreinvaart stomen beide producenten hun fabrieken klaar voor een totale productiecapaciteit van 500.000 elektrische voertuigen op jaarbasis. Op dit moment zijn er vijftig samenwerkingsverbanden tot stand gebracht met overheden (zoals in Nederland), steden, organisaties en andere partijen om de markt en de infrastructuur aan te passen aan de komst van elektrische auto's. Daarbij gaat het om het ontwikkelen van netwerken van oplaadstations en om financiële prikkels en andere stimuleringsmaatregelen voor de eerste gebruikers van elektrische auto's.

Nissan verwacht dat in 2015 tien procent van zijn verkoopvolume bestaat uit elektrisch aangedreven voertuigen. Daarnaast concentreert de producent zich op de verdere ontwikkeling van schone diesel- en benzinemotoren en op meer hybrideaandrijving, om ook daarmee de uitstoot van CO2 verder te verminderen.

Nissan maakte recent de prijzen van de Leaf in Japan en de Verenigde Staten bekend. Inwoners van Japan betalen inclusief overheidssubsidies 2,99 miljoen yen en in Amerika komt de prijs inclusief fiscaal voordeel uit op 25.280 dollar. De Europese prijzen van de Leaf worden in de komende maanden bekend gemaakt.

AutoCoach
Nissan LEAF in Mongol RallyNissan LEAF in Mongol Rally
26 april 2017
Nissan test autonome Leaf in EuropaNissan test autonome Leaf in Europa
27 februari 2017
Nissan introduceert LEAF Business EditieNissan introduceert LEAF Business Editie
8 december 2016
Nissan-fabriek draait op zonne-energieNissan-fabriek draait op zonne-energie
1 juni 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum